DARRELL SCOTT – SINGS THE BLUES OF HANK WILLIAMS

James Darrell Scott is een 60-jarige singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Nashville, Tennessee die zowat zijn hele leven heeft doorgebracht in de wereld van de countrymusici die opereerden vanuit de hoofdstad van deze muziekstroming. Dat hij daarbij kon samenwerken met mensen als Steve Earle, Mary Gauthier, Emmylou Harris en als producer voor albums van Guy Clark en Malcolm Holcomb lag dan ook voor de hand, net als zijn keuze om zelf ook in het countrygenre actief te worden als artiest.

In zijn werk zijn echter ook elementen uit de blues- en folkmuziek te horen en dat gebeurde voor het eerst in 2008 op zijn album “Modern Hymns”, gevolgd door het album “A Crooked Road” dat in 2010 op de markt verscheen. In 2013 kon u op deze pagina’s eveneens een recensie lezen over zijn toenmalige album “Long Ride Home”. In het voorbije decennium ging Darrell Scott in 2010 en 2011 ook twee jaar op tournee in de begeleidingsgroep ‘Band Of Joy’ van Robert Plant en in 2017 en 2018 tourde hij mee als bandlid van ‘The Zac Brown Band’.

Vele van zijn liedjes werden door andere artiesten gecoverd, maar vooral het nummer “You’ll Never Leave Harlan Alive” kon rekenen op ettelijke coverversies van o.a. Montgomery Gentry, Brad Paisley, Patty Loveless, Kathy Mattea en Dave Alvin. Ook ‘Dixie Chicks’, Travis Tritt, Faith Hill, Alan Jackson en Guy Clark brachten in het verleden een eigen versie van één van zijn songs.

Maar nu vond Darrell Scott ook de tijd om een eigen nieuwe soloplaat op te nemen, zij het met muziek van een andere held en icoon uit de countrymuziekscène: Hank Williams. Voor de plaat “Darrell Scott Sings The Blues Of Hank Williams” selecteerde hij negen nummers uit het rijke repertoire van Hank Williams, songs die eerder tot de bluescategorie behoorden dan tot de gebruikelijke countrymuziek die het werk van Hank Williams kenmerkte.

U moet dan ook geen heel bekende songs verwachten op dit album. Het nauwst aansluitend bij de countrysound zijn de nummers “When God Comes And Gathers His Jewels” en “When You’re Tired Of Breaking Other Hearts” (zie 2e video), maar de pure blues typeert nummers als het swampy “My Sweet Love Ain’t Around”, “Lost Highway” (zie 1e video), “The Blues Come Around” en “Low Down Blues”. En dan moeten we hier ter afsluiting nog onze twee favoriete tracks vermelden: “Men With Broken Hearts” en slotnummer “(I Heard That) Lonesome Whistle”. Onze conclusie: heerlijke plaat!

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DARRELL SCOTT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Full Light Records

video