KRISTEN GRAINGER & TRUE NORTH – GHOST TATTOO

 

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en door de heersende corona-crisis tot veel te lange vertragingen geleid, maar ‘eind goed al goed’: we hebben het nieuwe album “Ghost Tattoo” van de Amerikaanse folk- en bluegrassformatie ‘Kristen Grainger & True North’ uit het stadje Salem in de staat Oregon uiteindelijk dan toch in onze bus mogen ontvangen. Dat betekent dus ook dat we nu grondig hebben kunnen luisteren naar de twaalf nummers die werden verzameld op deze cd van leadzangeres Kristen Grainger en haar band ‘True North’, zijnde Martin Stevens op mandoline en fiddle, contrabassist Josh Adkins en gitarist en banjospeler Dan Wetzel.

Kristen Grainger zorgde voor teksten en muziek van de acht eigen nummers op “Ghost Tattoo”. Daarvan hebben we er twee geselecteerd voor de video’s bij deze recensie: “Keep The River On Your Right” en “Wishes And Dreams” die u hier in een live gebrachte uitvoering kunt beluisteren. Andere toptracks uit deze plaat zijn het uiterst catchy liedje “Ghost Of Abuelito” over de problemen met illegale immigranten aan de Amerikaanse-Mexicaanse grens, naast het samen met Dan Wetzel gezongen duet “When No One’s Around”. Verder genieten we van de door Dan Wetzel alleen gezongen folkballad “Fine Young Companion” en van de albumafsluiter “She Flies With Her Own Wings” waarvoor Kristen Grainger de inspiratie haalde uit de periode dat ze communicatiemanager was voor Kate Brown, de gouverneur van Oregon.

Maar er werden ook vier songs geselecteerd voor een coverversie op dit album. Zo krijgen we het liedje “Mississippi” uit het in 2017 verschenen album “You Don’t Own Me Anymore” van ‘The Secret Sisters’ te horen, net als “Down In The Lonesome Draw” van Cahalen Morrison & Eli West uit hun album “I’ll Swing My Hammer With Both My Hands” van 2014. Andere gecoverde liedjes zijn “When No One’s Around” van Tim O’Brien uit zijn gelijknamige plaat van 1997 en “Lonesome L.A. Cowboy”, een countryrocksong uit het album “The Adventures Of Panama Red” uit 1973 van de formatie “The New Riders Of The Purple Sage”.

Het album “Ghost Tattoo” is de opvolger van het in 2018 uitgebrachte “Open Road, Broken Heart” en het vier jaar eerder op de platenmarkt verschenen album “Elsebound”. Dit zou wel eens de beste plaat van ‘Kristen Grainger & True North’ kunnen worden, maar dat zal vooral uitgewezen worden door de tijd en door de bijval die de band met deze liedjes zal mogen ondervinden bij hun vele toekomstige live optredens. Onze volledige goedkeuring kunnen ze nu alvast al krijgen!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video