LYNN MILES – WE’LL LOOK FOR THE STARS

Singer-Songwriter Lynn Miles uit Ottawa, Ontario vormt samen met Lynne Hanson het Canadese folkduo ‘The LYNNeS’ waarmee ze in 2018 het mooie album “Heartbreak Song For The Radio” uitbracht. Maar daarnaast heeft ze sinds haar muzikale debuut in 1987 ook al een aantal ‘awards’ en een vijftiental soloplaten op haar conto staan en daar komt nu opnieuw ééntje bij via de release van de cd “We’ll Look For The Stars”.

Het handelsmerk van deze nu 61-jarige muzikante wordt gevormd door de emotionele en breekbare liedjes die ze schrijft en zingt. Dergelijke nummers behoren ook nu weer tot de elf songs tellende tracklijst van dit nieuwe album. De songtitels lijken ons al meteen de sfeer en gemoedsgesteldheid bij die liedjes te willen aangeven: “The Saddest Song I Ever Wrote”, “A Heart Can Only Take So Much”, “Restless”, “The World Is Spinning” en “She Drinks” zijn voor zichzelf sprekende titels en fragiele onderwerpen voor haar country- en folksongs.

De albumtiteltrack “We’ll Look For Stars” kunt u beluisteren op de hierbijgevoegde video. Lynn Miles brengt op deze plaat ook een muzikaal eerbetoon aan de in april 2016 overleden countrylegende Merle Haggard in het ontroerende nummer “Merle”. Even sterk tot het hart sprekend is het wat later volgende melancholische liedje “Old Soul”, het openhartige “She Drinks” waarin de greep naar alcohol de pijn van het verlies moet proberen te verzachten en de intimistische slotsong “Bacause We Love”.

De muzikanten die haar hebben bijgestaan tijdens de opname van dit album zijn Dave Draves op de toetsen van piano, orgel en accordeon, Jon Hynes op basgitaar en Peter Von Althen op drums. Er zijn ook gastoptredens van James Stephens op fiddle bij het nummer “Main St.” en van Rebecca Campbell als harmony vocaliste bij de song “A Heart Can Only Take So Much” waarop Greg Leisz op een Weissenborn-lap steelgitaar speelt. Deze laatste topmuzikant bespeelt ook op virtuoze wijze de pedal steel-gitaar bij het schitterende uptempo gebrachte liedje “Restless”.

Lynn Miles is een echte veelschrijfster als het over het componeren van liedjes gaat en zelf vermoedt ze dat er sinds haar debuut in 1987 zo’n 900 liedjes door haar werden geschreven. De elf nummers die ze daaruit selecteerde voor haar nieuwe plaat “We’ll Look For Stars” zijn alvast stuk voor stuk knallers en potentiële folk- en countryklassiekers.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Must Have Music

Distr.:Continental Record Serv.

video