LEE GALLAGHER AND THE HALLELUJAH – L.A. YESTERDAY

Begin 2015 maakten we hier kennis met de rockzanger en songschrijver Lee Gallagher uit San Francisco, Californië via de release van het debuutalbum “Lee Gallagher And The Hallelujah”. ‘The Hallelujah’ is een kwintet bestaande uit zanger-gitarist Lee Gallagher, toetsenist op piano en orgels Kirby Hammel, leadgitarist Jason Soda, bassist Jimmy Dewald en drummer Will Scott.

Lee Gallagher beschikt over een heel speciale soulvolle stemgeluid waarin de dramatiek en emoties steeds opnieuw de overhand krijgen. Voor zijn tweede album “L.A. Yesterday” schreef hij tekst en muziek voor tien nieuwe songs die vooral meer naar Americana neigen dan naar stevige rockmuziek. Dat is al meteen het geval voor de openingstrack “Highway 10” en voor de daaropvolgende ballad “Breakin’ Up” waarin de tonen van het orgelspel primeren.

Ook het door gitaren en orgel gedomineerde nummer “Goodnight Sweet Marie” is een vrij zachte rockballad en voor de zeer mooie song “Lullaby For The Acid Queen” gaat het tempo nog meer naar beneden, alhoewel er naar het einde toe wel naar een hogere climax wordt gestegen. Af en toe bekruipt ons het gevoel alsof we naar ouder werk van bands als ‘Grateful Dead’ of ‘The Black Crowes’ aan het luisteren zijn, maar ‘Lee Gallagher And The Hallelujah’ beschikken toch wel over een eigen sound waardoor die vergelijking eerder als indicatief voor de songstijl mag worden beschouwd.

Andere mooie songs op “L.A. Yesterday” zijn de emotionele ballads “Feed Your Flame” en albumafsluiter “Rollin’ Out”, naast het heerlijk gezongen en zeer knap georkestreerde “County Line”. Muziekgenres als blues en rock krijgen we hier ook nog aangeboden in de respectievelijke nummers “Astral Plane Blues” en de rocksongs “California Divide” en “Gone Today”. Dit album werd opgenomen in de ‘Palomino Sound’-studio in de buurt van Los Angeles, een bijna 50 jaar oude opnamestudio waar ook Jerry Garcia en zijn band ‘Grateful Dead’ indertijd platen hebben opgenomen. En dat is er eigenlijk wel aan te horen op deze tweede uitstekende plaat van ‘Lee Gallagher And The Hallelujah’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Short Clothesline Music

video