LARA TAUBMAN – REVELATION

Lara Taubman was een Amerikaanse auteur en curator van visuele kunsten in New York City tot ze viif jaar geleden ontdekte dat ze ook wel creatieve talenten had om muziek te schrijven en te zingen. Ze trok naar Wolfe Island, een eiland in de buurt van Kingston, Ontario in Canada, waar ze folksongs met elementen uit de rock- en de countrymuziek ging componeren.

Die noeste songschrijversarbeid resulteerde nu in de opname van een debuutplaat die “Revelation” als toepasselijke titel kreeg. Daarop brengt Lara Taubman negen nummers die ze ofwel alleen schreef of met de extra hulp van albumproducer en multi-instrumentalist Hugh Christopher Brown. De sobere albumtiteltrack sluit deze plaat op akoestische wijze af met Lara op akoestische gitaar en Hugh Christopher Brown op Wurlitzerpiano.

De overige acht nummers zijn anderzijds wel rijkelijk georkestreerd door de bijdragen van instrumentalisten als gitaristen John Abrams, Joey Wright en Tony Scherr, violist James Abrams, pedal steel-speler Burke Carroll, lap steelgitarist Rocky Roberts, bassist Jason Mercer en drummers Pete Bowers en Michael Mormecha.

De song “The Conversation” kunt u in een live-uitvoering op de video zien. Voor het nummer “Desert Boy” werd Sarah McDermott in de studio gehaald als backing vocaliste en Kate Fenner neemt die rol waar bij de 6 minuten durende song “Snakes In The Snow”. De albumopeningstrack “Sound Of Heartbreak” is meteen een schot in de roos. De opvallende stem van Lara Taubman klinkt in enkele nummers wat triest en melancholisch, zoals in de folkballad “Desert Boy”, “Heartbreak Garden” en het emotievolle “Akureyri”.

“Hookup” is dan weer een uptemponummer dat lichtjes naar rock neigt. Daarna volgt onze absolute favoriete song uit dit album met het zeer catchy liedje “Cold Side Of Spring” dat we na deze beluistering graag nog een paar keer willen terughoren. Lara Taubman is dan misschien wel een vrij late ontdekking als zangeres, maar wat ons betreft noemen we haar toch graag een ‘Revelation’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Wolfe Island Records

Distr.::ContinentalRecord Serv.

video