GHOSTPOET – I GROW TIRED BUT DARE NOT FALL ASLEEP

‘Ghostpoet’ is de artiestennaam van de 37-jarige Britse singer-songwriter en muzikant Obaro Ejimiwe, woonachtig in Londen maar met zijn roots in Nigeria en de Dominicaanse Republiek. Hij is gespecialiseerd in het brengen van alternatieve rockmuziek waarin allerlei met elektronica geproduceerde experimentele geluiden een hoofdrol spelen.

In 2011 maakten we voor het eerst kennis met ‘Ghostpoet’ dankzij de release van het album “Peanuts Butter Blues & Melancholy Jam” dat hem een nominatie voor een ‘Mercury Prize’ opleverde. Twee jaar later kwam er een vervolgplaat met “Some Say I So I Say Light” en in 2015 volgde een derde cd die “Shedding Skin” heette. Het vorige album van ‘Ghostpoet’ verscheen drie jaar geleden in 2017 onder de titel “Dark Days + Canapés”.

Dit eigenaardige coronajaar vond hij blijkbaar geschikt om zijn vijfde plaat op de buitenwereld los te laten. Titel van de tien songs tellende nieuwe cd is “I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep”. Uit dit album werden al twee singles getrokken met de nummers “Concrete Pony” (zie 1e video) en “Nowhere To Hide Now” dat in mei op de markt kwam. De op de tweede audiovideo te beluisteren albumtiteltrack wordt getipt om als derde single uit deze plaat te verschijnen.

Obaro Ejimiwe componeert alle nummers en doet ook het programmeren van de drumcomputers en synthesizers. Piano en Hammondorgel worden bespeeld door Sam Best of Robert Stillman, de gitaristen zijn Benjamin Markham en Scott Rimington, Raven Bush speelt op strijkers en de basgitaar lag in de handen van Tom Herbert, terwijl de drums door Fabian Prynn beroerd worden en wat extra percussie aan Alua Nascimento werd overgelaten.

‘Ghostpoet’ haalde trouwens ook nog een paar gastvocalisten in de opnamestudio met ‘Art School Girlfriend’ voor de nummers “Breaking Cover” en “When Mouths Collide”, Katie Dixon voor “Concrete Pony”, Delilah Holiday voor de tracks “Rats In A Sack” en “Nowhere To Hide Now” en SaraSara fluistert haar tekst in de song “This Train Wreck Of A Life” en op albumafsluiter “Social Lacerations”. De muziek die u op deze cd te horen krijgt is zeker niet alledaags en vereist al uw aandacht bij de beluistering, maar het hoeven nu ook niet altijd deuntjes te zijn die u vlotjes met de paplepel tot u kunt nemen.

(valsam)

 

 

19 oktober 2020: Ancienne Belgique - Box, Brussel, BE
20 oktober 2020: Paradiso Noord, Amsterdam, NL
21 oktober 2020: Doornroosje, Nijmegen, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Play It Again Sam / PIAS

video