BREI CARTER – SMILING (EP)

 

Drie liedjes die samen nauwelijks 12 minuten duren, meer is er niet nodig om ons te overtuigen van het grote talent van zangeres en songschrijfster Brei Carter uit Monroe in de Zuiderse Amerikaanse staat Louisiana. Ze doet dat via de release van de ep “Smiling” waarop dus drie op een countrysound geïnspireerde liedjes werden samengebracht.

Het minischijfje opent met de lekker rockende countrydeun “Country Choir” waarin inderdaad een soort van gospelkoortje voor een extra vocale bijdrage zorgt. Het nummer is gebaseerd op haar ervaringen en gevoelens toen ze zelf nog deel uitmaakte van zo’n lokaal kerkkoortje.

Daarna volgt de mooie, soulvolle titelsong “Smiling” die u op de hierbijgevoegde ‘lyrics-video’ kunt beluisteren. U hoeft zich daarbij niet in te houden en kunt dus rustig meeklappen op het ritme en de beats van dit nummer. Bij de derde song moet u echter wel even omschakelen van handgeklap naar vingerknippen om mee te kunnen doen bij het nummer “Yours” waarin de lapsteelgitaar een mooie en belangrijke rol speelt in de instrumentatie.

De drie songs op deze ep werden in 2019 en 2020 allemaal reeds als single uitgebracht. Voor nieuwe nummers van Brei Carter zal het dus wachten zijn tot er een eerste volwaardig album van haar op de platenmarkt zal verschijnen. Maar dat deze pittige dame een blijvertje zal worden in de wereld van de moderne countryrockmuziek staat voor ons nu al buiten kijf.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video