CHARLIE BEDFORD – GOOD TO GO

 

 “ Dedicated to the memory of John Jerman… “

Een duik van zo’n 15.000 km naar helemaal Down Under brengt ons naar Charlie Bedford, een gitarist / zanger uit Melbourne, Australië. Charlie trad als 12-jarige lop in bars en clubs en werkt nu op 19-jarige leeftijd als fulltime muzikant. Hij treedt regelmatig op als soloartiest, als frontman van zijn eigen band en is ook de gitarist in zowel The Great Unknown als The New Savages.

Charlie reisde in 2017, ’18 en ’19 naar Memphis om op te treden tijdens de IBC Youth Showcase als vertegenwoordiger van de Melbourne Blues Appreciation Society. Hij keerde in 2020 terug naar Memphis en trad opnieuw op in zowel Nashville als Muscle Shoals. Charlie Bedford had al de eer het podium te delen met bandleden van grote acts als B.B. King, Albert Collins, Ray Charles, Bonnie Raitt en Wilson Pickett.

Begin dit jaar tekende Bedford een distributieovereenkomst met Blue Heart Records voor zijn tweede album ‘Good To Go’. De 11 originele nummers en een cover zijn een mix van “power-positieve pop en rock doordrenkt met blues en soul”.

‘Good to Go’ opent met de funky groove van “Money Junkie”, een nummer met enkele gitaarriffs die smaken naar rock uit de jaren ‘80, wat getuigt van wijsheid op zijn jaren. Het grillige liefdeslied “Honey” schommelt heen en weer tussen een rommelend zwaar couplet en een bubblegum pop refrein. Het dansbare nummer “No Rain No Flowers” ventileert Britse popinvloeden en brengt een optimistische boodschap, die ons aanspoort om het leven van de positieve kant te bekijken. Drummer Tim Anderson laat zich opvallen in het funky rockende titelnummer ”Good To Go” dat een geweldige solo van Bedford bevat. Een erg sterk nummer, met Californische geluiden uit de jaren ‘70, is “Windy Wednesday”. In het progressieve nummer “Enemy” showt Bedford ons zijn compositorische vaardigheden, maar hij herinnert ons eraan dat hij nog een tiener is door het inhoudelijke van “Get Rude” en “Upgrades”. Er rolt Southern Soul uit de boxen als “Just A Little Longer” inzet en de psychedelica glijdt dan over in een met reverb doordrenkte instrumental, “Telephone”. Chris "Stibbo" Hanger van het (Melbourne) Jump Blues combo The Jump Cats, doet mee op een meeslepende versie van Mink DeVille’ “Steady Driver Man”'. Het lijkt of Bo Diddley ook aan de party meedoet. Met “Blues for John“ sluit Bedford het album instrumentaal af met het sombere Delta gitaar/harmonica-duet met Chris Hanger. Het nummer, ter nagedachtenis van de voormalige president van de Melbourne Blues Appreciation Society, John Jerman, die een pijler was van de Aussie-blues gemeenschap. Hij was een jonge man met een mooie toekomst, inderdaad een "Good To Go". Deze sterke release zou hem moeten brengen waar zijn dromen naartoe leiden.

Jong, verrassend en goed, zo kan je dit veelbelovend talent uit Australië, Charlie Bedford omschrijven. Overtuig je op ‘Good to Go’.        

“ Young, mature and good, that's how you can describe this promising talent from Australia, Charlie Bedford. Convince yourself how good on ‘Good to Go’!... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: CHARLIE BEDFORD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album line-up: Charlie Bedford: vocs, guitar / Tim Anderson: drums / David Carr: bass, add. guitars & bvs / Tim Wild: bvs & Special Guests: Chris Hanger (Stibbo): harmonica / Daryl Roberts: keys

Discography Charlie Bedford: Good to Go [2020] | 9,500 Miles to Memphis [2019] |

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Heart Records
Info: Blind Raccoon

video