JUNE STAR – THE LATE SPRING

‘June Star’ is een Amerikaanse rootsrockgroep uit Baltimore, Maryland aan de Amerikaanse oostkust. De oprichter, bandleider, multi-instrumentalist en zanger-songschrijver is Andrew Grimm die de andere groepsleden Katie Feild (akoestische gitaar en zang), Ryan Finnerin (basgitaar), Kurt Celtknieks (drums) en Dave Hadley (pedal steel) rond zich heeft verzameld om zijn liedjes op plaat op te nemen en live ten gehore te spelen.

Deze formatie ontstond op initiatief van Andrew Grimm in 1998 en er werden niet minder dan zestien albums uitgebracht in de volgende 22 jaar. “The Late Spring” is daarvan de meest recente release die we hier graag voor u even onder de loep willen nemen. Er werden tien nieuwe songs voor deze plaat opgenomen en het gehanteerde muziekgenre door ‘June Star’ kan het best als alt.country worden gedefinieerd.

Dat Andrew Grimm een fan is van gevestigde artiesten als Tom Waits, Tom Petty of Bob Dylan blijkt meermaals bij de beluistering van de liedjes op “The Late Spring”. Het op de video te horen nummer “Heaven Only Knows” kan daarbij al als voorbeeld dienen, maar deze vergelijking wordt nog veel duidelijker bij daaropvolgende tracks zoals de ballads “Waiting On You”, het door pedal steel gedomineerde “Used To You” en het knap geïnstrumenteerde “Who’s Wrong Now?”.

De harmonieuze vocale bijdrage van Katie Feild kleurt deze songs tot mooie muzikale landschappen, net als bij de nog volgende songs “Boys In Trouble” en “New Moon”. Bij de nummers “LLSK” en het rockende “I Might Fall” moeten wij echter eerder denken aan Lou Reed en zijn vrienden van ‘Velvet Underground’. De afsluiter van dit album wordt gevormd door het met gastmuzikant-organist Brian Simms gespeelde melodieuze liedje “Heaven, Please” dat integraal wordt gezongen door Katie Feild. Het is een prachtsong die zeker niet misstaat op deze uitstekende nieuwe plaat van ‘June Star’; een heuse aanrader voor alle fans van de alt.country- en Americana-sound die we allen sinds lang kennen van bands als ‘Son Volt’ of ‘Drive-By Truckers’.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JUNE STAR
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Whistlepig Records

video