THE WALK-A-BOUT – 20/20

Ze opereren vanuit Westhampton Beach, een dorpje met amper 1800 inwoners aan de zuidoostkust van Long Island, New York. Maar de roots van enkele bandleden van het alternatieve rockcollectief ‘The Walk-A-Bout’ liggen in Australië. Deze vijfkoppige formatie bestaat uit leadzanger Darren ‘Sully’ Sullivan, gitaristen Kevin Anderson en Dave Christian, bassist Keenan Zach en drummer Drew Bertrand.

Deze laatste nam de taak als producer voor zijn rekening voor het begin juni op de platenmarkt te verschijnen album “20/20”. Voorafgaand aan de release van deze cd werd het nummer “Victory Parade” als eerste single uitgebracht (zie lyrics video). Kevin Anderson lijkt de voornaamste songschrijver te zijn bij ‘The Walk-A-Bout’. Hij tekende voor tekst en muziek van vier van de tien tracks en participeerde verder in het componeren van twee tracks die aan de gehele band werden toegeschreven en aan drie tracks die samen met de Australische leadzanger Darren Sullivan tot stand zijn gekomen. De twee resterende nummers werden door gitarist Dave Christian gecomponeerd.

“20/20” is de opvolger van hun succesplaat “Things Are Looking Up” uit 2019 en met dit album beweegt de groep meer en meer in de richting van funk en alternatieve en progressieve rockmuziek. De nummers “Tale Of The Vibe Rider”, “Timeless”, “I Am”, “Get Me To The Station” en het door Darren Sullivan op didgeridoo ingeleide “Dark Roads” en “Trash Talkin’” illustreren deze bewering.

De single “Victory Parade” en het swingende “Hero” zijn dan weer eerder pure rocksongs die gebaseerd zijn op stevige swingende ‘drum en bass’-geluiden, terwijl albumafsluiter “Taking It West” de meest rustige rockballad op deze plaat representeert.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Shred The Evidence Records

video