KURT EFTING – HET BELOOFDE LAND

De Nederlande singer-songwriter Kurt Efting werd in 1974 geboren in de kuststad Scheveningen maar hij besloot om te verkassen naar Amsterdam waar hij zich beter kon storten op een carrière in de muziekwereld. Zijn besluit om enkel Nederlandstalige liedjes in het folk- en popgenre te brengen heeft zijn loopbaan als muzikant definitief beïnvloed.

In maart 2017 maakten we hier bij ‘Rootstime’ voor het eerst kennis met Kurt Efting naar aanleiding van de release van zijn studioalbum “Liefde Was Dichtbij” waarvoor hij de Nederlandse topmuzikant BJ Baartmans als producer wist te strikken. Hetzelfde creatieve duo stortte zich nu op de opvolger voor die debuutplaat. “Het Beloofde Land” is de titel van het uit tien nieuwe Nederlandstalige songs bestaande tweede album waarover Kurt met gepaste trots zelf vertelt op de hierbij toegevoegde video.

De inspiratie voor de liedjes op deze plaat vond Kurt Efting in een drie maanden durende reis doorheen de Verenigde Staten waarmee hij in de sporen trad van zijn overgrootvader die in 1905 uit Leeuwarden vertrok, op zoek naar een avontuurlijk bestaan in Chicago. Naast Kurt Efting op akoestische gitaar en multi-instrumentalist BJ Baartmans op allerlei instrumenten zijn er op “Het Beloofde Land” ook instrumentale bijdragen van Harry Hendriks op basgitaar, banjo en ukelele, Jasper van Hulten op drums, Bart de Win op piano en accordeon en Emil Szarkowicsz op klarinet, saxofoon en viool.

Alle tien liedjes werden door Kurt Efting zelf van tekst en muziek voorzien. Net als bij zijn vorige plaat “Liefde Was Dichtbij” is het cd-hoesje en het bijhorende boekje met alle liedjesteksten weer zeer professioneel uitgewerkt. In de voorbije maanden zijn er met de songs “Niemand Weet” en “Als Je Dit Leest” ook al twee nummers uit deze plaat op single verschenen.

Naast deze twee liedjes zijn wij ook fans van de nummers “Vergeet De Mooie Dingen Niet”, de door BJ Baartmans op mandoline begeleide ballad “Land In Zicht”, het van een bezorgde vader naar zijn opgroeiend kind verhalende “Nou Ga Dan Maar” en de over definitief afscheid nemen handelende nummers “Waarom Jij” en “Als Een Lied”. Kurt Efting is een folktroubadour die elke beluisteraar van zijn album “Het Beloofde Land” in de ban zal weten te houden met zijn boeiende poëtische verhalen in liedjesformaat.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Marista Records

video