THE MISSING FRETS – PIPE DREAMS (EP)

‘The Missing Frets’ is een alternatief indierocktrio uit het 20.000 inwoners tellende stadje King Of Prussia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De roots van twee bandleden liggen echter in Durban, Zuid-Afrika. Het gaat om zanger, songschrijver en gitarist Shaun Lovell en bassiste-echtgenote Bindu Lovell, terwijl drummer Johnny Martin als Amerikaan werd geboren en zich in 2016 bij het duo aansloot om ‘The Missing Frets’ te vormen.

De groep heeft onlangs een vijf ritmische tracks tellende ep op de markt gebracht onder de titel “Pipe Dreams” en de songs werden gecentraliseerd rond de eerste single “Cartel Sage” die u op de bijgaande video kunt beluisteren. Als muzikale invloeden op hun werk vernoemen ze op hun Facebook-pagina groepen als ‘Violent Femmes’, ‘R.E.M.’ en ‘Pearl Jam’, maar ook reggaelegende Bob Marley krijgt een speciale vermelding.

“Pipe Dreams” is hun officiële debuut als studioplaat en vormt wellicht de voorbode van een binnenkort op te nemen full-cd. Deze ep volgt op het zelf geproduceerde en live in hun living opgenomen album “Bodhi Tree” uit 2018 waarmee ze hoog wisten te scoren bij de vele Amerikaanse ‘college radiostations’.

De vijf nummers op “Pipe Dreams” zijn ritmisch, dynamisch en stuk voor stuk voorzien van catchy gitaarriffs. De drie tracks “Nothing In Between”, “Unstuck” en “Crossroads” kunnen hiervoor als representatief worden aanzien en lijken een beetje op de nummers die de Amerikaanse poprockband ‘Wheatus’ indertijd pleegde te brengen in een hitsong als “Teenage Dirtbag” uit 2001.

De gitaarsolo waarmee de vijfde en laatste track “Run” begint is aanstekelijk en heeft een sixties-tintje. De zwaarwichtige instrumentatie bij de nummers lijkt af en toe het vocale gedeelte tot verdrinken toe te overspoelen. Maar daar kan zeker nog aan gewerkt worden vooraleer de band aan de opname van hun volwaardige album gaat beginnen, want de kwaliteit van deze vijf rocksongs belooft zeker veel goeds voor wat de muzikale toekomst voor ‘The Missing Frets’ zal gaan brengen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video