ROCCO ZIFARELLI – MUSIC UNITES

Rocco Zifarelli is een Italiaanse gitarist die sinds jaar en dag samenwerkt met de beroemde componist en vertolker van filmsoundtracks Ennio Morricone. Hij is anderzijds ook zelf een producer en vertolker van jazz- en rockmuziek op zijn akoestische en elektrische gitaren. Het zingen op zijn soloplaten laat hij echter liefst over aan anderen, terwijl hijzelf voor de composities tekent en voor het daarop te horen gitaarwerk zorgt.

Zo horen we op zijn meest recente release “Music Unites” o.a. Walter Ricci, Pascale Elise Deut, Kevin Prince en Joe Bowie van het funk-jazz-rockcollectief ‘Defunkt’ het vocale werk voor hun rekening nemen in enkele tracks. Andere Italiaanse instrumentalisten die aan de realisatie van deze plaat hebben meegewerkt zijn de Russische trompettist Alex Sipiagin, saxofonist Paolo Recchia, bassist Linley Marthe, drummer Paco Sery en percussionist Giovanni Imparato, allemaal bekende namen in de Italiaanse jazzwereld. Met de Franse ‘Freddy Jay’ en de Belgische ‘Yassin Africancuts’ zijn er ook nog twee DJ’s die voor een serie obscure klanken bij enkele tracks op deze plaat hebben gezorgd.

“Music Unites” is pas de tweede soloplaat in het repertoire van Rocco Zifarelli na zijn debuutalbum “Lyndon” uit 1998. Hij brengt hier ook twee nummers uit het repertoire van Ennio Morricone: het thema van de films “The Untouchables” en van “Le Clan Des Siciliens”. Dit album is voornamelijk bedoeld voor de liefhebbers van door intensief gitaarspel gedomineerde jazzmuziek. Naast zijn muzikale werk bij het orkest van Ennio Morricone en als gitarist bij ‘Defunkt’ zijn er de sporadische solo-optredens. Maar de uit Cisternino in de provincie Brindisi afkomstige Rocco Zifarelli geeft daarnaast ook nog jazz-, pop- en rockgitaarles aan de gereputeerde muziekconservatoria van Milaan, Bari en L’Aquila.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Zeta Records

video