HANNAH WHITE & THE NORDIC CONNECTIONS – HANNAH WHITE & THE NORDIC CONNECTIONS

Hannah White is een Britse singer-songwriter uit Londen die vooral actief is in het Americana-genre waarbij ze folk- en countrymuziek vermengt in haar songs. In 2018 verscheen haar album “Elephant Eye”, de derde cd uit haar carrière die in 2013 begon met debuutalbum “Noughts And Crosses” waarna de plaat “Whose Side Are You On?” nog volgde in 2016.

Eind 2018 stond zij met haar Britse gitarist en echtgenoot Keiron Marshall op de planken voor een optreden in Noorwegen. Daar speelde toen ook een lokaal groepje met toetsenist Lars Hammersland, gitarist en pedal steel-speler HP Gundersen, bassist Øyvind Storli Hoel en drummer Ole Ludvig Krüger. Ze besloten al snel om samen verder te gaan in de muziekwereld als ‘Hannah White & The Nordic Connections’ en in die hoedanigheid werd nu een eerste plaat uitgebracht zonder titel maar gewoonweg onder de nieuwe groepsnaam.

Op dit schijfje staan tien nummers die Hannah White van tekst en muziek heeft voorzien. Voor de ‘live in studio’-opname van deze plaat werd geopteerd voor ‘The Bread Factory’-studio, een heuse broodbakkerij in Bergen, Noorwegen. De sterk variërende tracks op dit album zijn een mix van folk, rock, country en Americana. Het op de eerste video te beluisteren nummer “City Beats” werd als eerste single uit deze cd getrokken en de emotionele countryballad “My Father” (zie 2e video) wordt de opvolger als nieuwe single.

De gitaarrocksong “Gotta Work Harder” is het enige echte uptemponummer op deze cd, terwijl openingstrack “Never Get Along”, “Pay Me A Compliment” en “Like We’ve Always Done” eerder als klassieke countryballads kunnen worden omschreven. Muzikaal vinden we het ‘één tegel’-nummer “When You’re Not Around” dan weer tot het beste werk op deze plaat behoren, deels door de zangpartij van Hannah White die hier wel erg hard op Patsy Cline en/of Dolly Parton gebaseerd lijkt te zijn. Ook “The Darkness” en “Man Without Men”, de twee songs aan het einde van deze plaat, zijn best aangenaam beluisterbare liedjes waardoor we de finale beoordeling van het album “Hannah White & The Nordic Connections” met een welverdiende ‘onderscheiding’ kunnen quoteren.

(valsam)

CD-RELEASE: 5 JUNI 2020

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Paper Blue Records
Distr.: Proper Records

video