LOVE-SONGS – NICHT NICHT

Ik werd deze week ruimschoots voldoende voorzien van allerlei nieuwe albums in de categorie ‘experimentele elektropop’, een muziekgenre waar ik niet echt in thuis ben en dat ook niet tot mijn favoriete stijl behoort. Daarom is het voor mij dan ook niet eenvoudig om over deze platen een objectief oordeel te vellen en het is derhalve de belangrijkste reden waarom ik de evaluatie het liefst aan de in het genre geïnteresseerde luisteraars zou willen overlaten.

U informeren over de release van albums in deze muziekstijl beschouw ik echter wel als mijn plicht en daarom breng ik de plaat “Nicht Nicht” van de Hamburgse formatie ‘Love-Songs’ onder uw aandacht. Daarop staan zeven sterk geïmproviseerde en experimentele tracks die het best als soundscapes bij gefilmde beelden zouden renderen. Zie de bijgaande video van de track “Selbstauflöser Teil 2” als illustrerend voorbeeld voor wat u op dit schijfje kan verwachten.

‘Love-Songs’ is een elektro-akoestisch trio dat opgericht werd in 2012 en bestaat uit Manuel Chittka op drums en percussie, Sebastian Kokus op basgitaar en de zingende Thomas Korf aan de synthesizers en overige elektronica. Sindsdien werden er al een aantal ep-tjes op de platenmarkt gebracht. Hun eerste volwaardige minialbum “Inselbegabung” verscheen in oktober 2018 en telde maar drie nummers waarvan de albumtiteltrack bijna 16 minuten duurde. Met de nieuwe plaat “Nicht Nicht” mikt het trio volgens ons vooral op het publiek dat de exclusieve clubs frequenteert. In die omgeving zal het aanwezige publiek wel kunnen genieten van dansbare tracks als “Das Labyrinth” en het poppy nummer “Tisch Mit Drei Weinen”. Maar zoals hierboven al verontschuldigend vermeld zal u uw ondergetekende dienaar niet in dergelijke clubs kunnen terugvinden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bureau B
distr.: Sonic RendezVous

video