DRIFT. – SYMBIOSIS

In 2015 kwam het eerste ep-tje “Black Devotion” van de Londense muzikante Nathalie Bruno op de markt, verschenen onder de naam ‘Drift.’, haar gekozen pseudoniem als artiest. Twee jaar later volgde een tweede ep die “Genderland” als titel kreeg en nu komt ze via platenlabel “Tapete Records’ met haar eerste volwaardige album “Symbiosis” op de proppen.

Ze componeerde tien indie rocknummers voor deze plaat en baseerde zich daarvoor op het creatief samenvoegen van allerlei geluiden: uit haar omgeving, uit experimentale soundscapes, maar ook uit klassieke muziek en uit popsongs van o.a. John Lennon & Yoko Ono of van Kate Bush. Daaruit distilleerde Nathalie Bruno op synthesizers en allerlei andere elektronica de tracks die nu op “Symbiosis” staan, zoals de twee op de video’s te beluisteren nummers “Atomic Soldier” en “Function”.

Het klinkt allemaal nog zeer experimenteel en we kunnen maar met heel veel moeite enige melodielijn terugvinden in de verschillende tracks op deze plaat. Misschien sluiten de nummers “Human”, “Masquerade II” en “Rytheon’s Radar” nog het meest aan bij de categorie ‘draaibaar’ op de alternatieve radiostations, maar in de hitparades zal ‘Drift.’ hiermee wellicht nooit kunnen geraken.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

video