JAIME WYATT – NEON CROSS

Folk- en countryzangeres Jaime Wyatt uit Los Angeles kreeg haar eerste platencontract aangeboden toen ze nog maar net 17 jaar was geworden. Het geloof in haar muzikaal talent was dus heel groot en ze heeft nadien zeker al die verwachtingen ingelost, o.a. door de release van haar zeven songs tellende album “Felony Blues” in 2017. Op die plaat heeft ze toen enkele zeer autobiografische liedjes gebracht, o.a. over haar turbulente liefdesleven, maar ook over de acht maanden die ze doorbracht in de gevangenis waar ze belandde nadat ze haar drugsdealer had beroofd.

Haar sound roept fijne herinneringen op aan de countrymuziek uit de jaren ’60 en ’70 en haar grootste inspiratiebronnen zijn countryzangers als Waylon Jennings, Merle Haggard en Johnny Cash. Voor haar nieuwe plaat “Neon Cross” wist ze Waylon’s zoon Shooter Jennings te strikken als producer. Hij speelt ook mee op piano bij enkele nummers en bracht andere muzikale vrienden in de studio voor de opname van de plaat. Zo speelt Ted Russell Kamp uit de begeleidingsgroep van Shooter Jennings mee op basgitaar en levert de betreurde Neal Casal, lid van Ryan Adams-band ‘The Cardinals’ en zelfmoord gepleegd in augustus 2019, gesmaakte bijdragen af op gitaar, mondharmonica en piano.

Op “Neon Cross” staan elf nieuwe nummers waarvan Jaime Wyatt er zelf tien heeft gecomponeerd. Enkel de albumafsluitende song “Demon Tied To A Chair In My Brain” is een coverversie van het nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Dax Riggs uit zijn solodebuutalbum “We Sing Of Only Blood Or Love” uit 2007. Bij twee liedjes kreeg Jaime Wyatt vocale bijstand van andere muzikanten. Zo levert zangeres Jessi Colter (Shooter Jennings’ moeder) backing vocals bij de verrassend mooie countrytearjerker “Just A Woman” en doet Shooter Jennings hetzelfde bij de song “Hurt So Bad”, de eerste single die u in een live gebrachte uitvoering kan zien op de tweede video. Het eerste filmpje is de officiële video van de dynamisch swingende albumtiteltrack “Neon Cross” die als tweede single werd uitgebracht.

Ook op dit tweede album zingt de nog altijd zeer jonge, als lesbienne geoute Jaime Wyatt over allerlei aspecten uit het dagelijkse leven, over goede en minder goede tijden, over triomfen en problemen, over dromen en wanhoop. Songs als “Sweet Mess” over een afgebroken relatie, het door pedal steel gedomineerde “L I V I N”, het als een ontroerende soulballad klinkende “By Your Side” en de twee als tearjerkers gepresenteerde countryballads “Mercy” en “Hurt So Bad” zijn stuk voor stuk tijdloze prachtsongs. De plaat “Neon Cross” die Jaime Wyatt samen met Shooter Jennings heeft gerealiseerd is er eentje om te koesteren en om liefst zo vaak mogelijk opnieuw door de speakers te laten galmen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: New West Records
distr.: PIAS

video