SURRENDER HILL – A WHOLE LOT OF FREEDOM

Robin Dean Salmon en Afton Seekins hadden allebei een vrij succesvolle solocarrière in de wereld van folk- en countrymuziek toen ze elkaar voor het eerst tegenkwamen in Sedona, een klein oord in de Amerikaanse staat Arizona waar heel wat kunstenaars zich hebben gevestigd. Eerst volgde er een muzikale samenwerking tussen beiden, maar al gauw volgde een amoureuze relatie die uiteindelijk tot een huwelijk heeft geleid.

Als muzikanten noemde het duo zich ‘Surrender Hill’ naar het historische gebied in Zuid-Afrika waar in het jaar 1900 de lokale militie ‘The Boers’ een zware nederlaag heeft geleden in een oorlog met het leger van Groot-Brittannië. Robin Dean Salmon had er zowat de helft van zijn tienertijd gewoond alvorens zijn ouders begin jaren ’80 naar een ranch in Texas verhuisden om er vee te gaan kweken.

In 2015 kwamen het echtpaar voor het eerst op de proppen met een naar de groepsnaam vernoemde debuutalbum. Daarna volgde in 2017 een tweede plaat die “Right Here Right Now” heette en nog een jaartje later was album nummer drie al klaar onder de titel “Tore Down Fences”. Alle drie albums konden op een zeer lovende recensie rekenen bij ‘Rootstime’ en daar kunnen we nu probleemloos het nieuwe vierde album “A Whole Lot Of Freedom” aan toevoegen.

Alle achttien liedjes op deze plaat werden samen gecomponeerd door Robin Dean Salmon en Afton Seekins. Hun stemmen vloeien heerlijk in elkaar over bij elk nummer en ondanks de hoge kwantiteit aan liedjes kunnen we ook nu weer geen enkele zwakkere track vinden op deze zeer mooie plaat. Natuurlijk hebben we niet kunnen nalaten om toch enkele favoriete songs aan te duiden uit de tracklijst zoals de ballads “Chase Me Down” en het over een winterkoninkje handelende “Beautiful Wren” (zie 1e video).

Verder kunnen we volop genieten van de openings- en albumtiteltrack “A Whole Lot Of Freedom” (zie live-uitvoering op de 2e video), “Winter’s End”, “Spend On Love” en van het prachtige “Will You Pass Me By”, “Winter In America” en “I’m Gonna Get It Right”. ‘Surrender Hill’ is het levende bewijs dat één + één veel meer kan zijn dan twee. Het echtpaar is zo complementair waardoor het lijkt alsof al die mooie liedjes vanzelf tot stand zijn kunnen komen. We weten echter dat ze er veel creativiteit en energie in hebben gestoken om zo’n mooie Americana-plaat te realiseren in hun ‘home studio’ in Ellijay, Georgia waar ze nu wonen. “A Whole Lot Of Freedom” is daarom dan ook het vierde plaatje van ‘Surrender Hill’ dat een ereplaatsje zal gaan krijgen in mijn uitgebreide privé-muziekverzameling.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: SURRENDER HILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Blue Betty Records

video