JONAS CARPING – STRANGERS

 

De Zweedse zanger en songschrijver Jonas Carping en gitarist Michiel Oskam vormen samen met producer Simon Larkin het trio dat verantwoordelijk mag worden geacht voor het zeven liedjes tellende minialbum “Strangers” van Jonas Carping dat in eigen beheer werd uitgebracht. Carping woont in Lund, Skåne en “Strangers” is zijn derde album na debuutplaat “All The Time In The World” uit 2012 en “Cocktails & Gasoline” uit 2015.

De zeven nummers op deze plaat werden live in de studio opgenomen en bestaat uit vier eigen songs van Jonas Carping en het liedje “Fault In Your Stars” dat geschreven werd door Michiel Oskam en als eerste single uit deze plaat zal verschijnen. Dan resteren er ter vervollediging nog twee coverversies van zorgvuldig geselecteerde songs die zijn muzikale carrière hebben beïnvloed. De eerste cover is een zeer laid back gebrachte versie van de funky hit “When Doves Cry” uit het album “Purple Rain” van Prince uit 1984 (zie 2e video). De andere gecoverde song is een al even intimistische versie van het rocknummer “Rockin’ In The Free World” van Neil Young, een nummer uit zijn album “Freedom” van 1989.

Van de eigen composities van Jonas Carping hebben we de song “Time Will Tell” weerhouden voor de eerste video bij deze recensie. Ook albumopener “Guess I Would”, “Redemption Road” en “New Year Lights” waarop vrouwtje Sigrid Carping meezingt schitteren door hun eenvoud en door enkel de aanwezigheid van een akoestische gitaar in de begeleiding. Dat sterren als Bob Dylan en Leonard Cohen tot zijn voorbeelden horen kunnen we in al deze emotievolle en breekbare liedjes terughoren. “Strangers” is alweer een bijzonder rustgevende sfeervolle plaat van deze Zweedse troubadour.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:JONAS CARPING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video