MATTHEW McDAID – LOOK AWAY SUN CHILD (EP)

Zoals zijn naam misschien al wel doet vermoeden zijn de roots van singer-songwriter Matthew McDaid te vinden in Noord-Ierland, met name in Whitehead nabij Belfast. Maar toch is hij sinds de verhuis van zijn ouders in 2005 een inwoner geworden van de Catalaanse hoofdstad Barcelona waar hij in het kleine buurtdorpje Rupit opgroeide.

Daar maakte hij ook kennis met de Spaanse folkmuziek die hem inspireerde tot het starten van een eigen muzikale carrière in dit genre. In 2015 debuteerde hij op plaat met de ep “Crowded By Silence” waarop vijf liedjes te horen zijn. Via zijn platenlabel wist hij toen een optreden te versieren in Parijs als voorprogramma van de Ierse singer-songwriter Glen Hansard, voormalig frontman bij ‘The Frames’ en ‘The Swell Season’.

In de herfst van 2017 verscheen zijn debuutalbum “Off The Beaten Track” waarmee hij in zijn nieuwe thuisland Spanje behoorlijk hoog wist te scoren. Het dient hier dan ook door ons bevestigd te worden dat deze Matthew McDaid over een zeer mooi stemgeluid beschikt. Dat kunt u eigenlijk best zelf vaststellen door op de bijgaande video te kijken naar zijn live-vertolking van de nieuwe melodieuze single “Look Away Sun Child”, de eerste van drie songs op de gelijknamige ep die ons nu wist te bereiken.

Naast dit uitstekende liedje brengt hij op het nieuwe minischijfje ook nog het catchy zelfgeschreven nummer “5 4 3 2 1” en een sobere coverversie van de ‘Bee Gees’-klassieker “I Started A Joke”. Laat ons hopen dat dit 12 minuten durende ep-tje de voorbode mag zijn van een binnenkort te verschijnen volwaardige nieuwe studioplaat van dit jonge folktalent.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Great Canyon Records

video