TREVA BLOMQUIST – SNAKES & SAINTS

De Amerikaanse popzangeres en songschrijfster Treva Blomquist werd geboren in het dorpje Chehalis nabij Seattle in de staat Washington, maar ze besefte al gauw dat ze daar weg moest om haar muzikale dromen waar te maken. De keuze viel op Nashville, Tennessee en dat blijkt een goede optie te zijn geweest want enkele muzikanten uit de lokale muziekscène hebben haar daar altijd goed bijgestaan in het creëren van haar platen. Ze debuteerde in 2006 met de release van het album “Plain Vanilla Me” en daarna volgden nog vier verdere soloplaten met “As It Should Be” (2008), “These Fading Things” (2011), “So We Would Know” (2013) en “The Risk & The Gift” (2016).

De muzikanten die haar begeleiden op de tien liedjes die ze opnam voor haar nieuwe album “Snakes & Saints” zijn Nathan Johnson en J. Brandon Owens op gitaren, basgitaar en synthesizers en die instonden voor het produceren van de plaat, terwijl Terence F. Clark en Nathan Cox tekenden voor het drumwerk. Met haar fragiel klinkende stemmetje brengt Treva Blomquist moderne popliedjes die ze allemaal zelf heeft gecomponeerd. Op de eerste video bij dit verhaal kunt u een live-vertolking zien en horen van het nummer “The Light” dat als eerste single uit de cd is verschenen. De tweede video geeft de tekst weer van de tweede single “Sorry”, een liedje dat zowel de kwetsbaarheid als de kracht van de liefde weerspiegelt.

Het zijn twee liedjes uit het album “Snakes & Saints” waaruit nog twee verdere singles getrokken zullen worden met de songs “Secret” (‘what if the secret is that there isn’t a secret’) en “Strong” (‘seize the day while it is here’), poppy nummers die beiden aan het begin van deze plaat gepositioneerd staan. Het wat later volgende nummer “The Bottom” handelt over gevoelens van depressie en “Woke Up” is een ‘wake-up call’ voor alle vrouwen om hun plaats in de maatschappij te verwerven op basis van hun kwaliteiten en capaciteiten. Aan het einde van dit fijne popalbum krijgen we met de ballad “Gift” nog één van de mooiste liedjes van Treva Blomquist op “Snakes & Saints” aangeboden.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video