PI JACOBS – TWO TRUTHS AND A LIE

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Lisa Marie Jacobs uit Los Angeles laat zich als muzikante ‘Pi Jacobs’ noemen en ze brengt haar platen dan ook onder die naam uit. Begin 2013 schreef ik voor ‘Rootstime’ op deze pagina’s een recensie over haar vijfde plaatje, een zes liedjes tellende ep die “Urbanicana” als titel kreeg. Ze debuteerde als zangeres echter al in 2001 met de cd “Irrational”, gevolgd door “Beat Mining In Dark Places” uit 2004, “The Curse Of The Songwriter” uit 2007 en “Fire Horse Girl” uit 2009.

Sinds 2013 verscheen er in 2017 met “A Little Blue” nog een album van deze artieste op een nieuw platenlabel. Nu is daar een opvolger voor klaargestoomd in de vorm van het album “Two Truths And A Lie”, een elf nieuwe nummers tellende plaat met allemaal eigen composities waarvan er vier het resultaat zijn van een compositorische samenwerking met de hier heel goed gekende singer-songwriter Ted Russell Kamp. Die vier tracks zijn de liedjes “First Thing Tomorrow”, countryrocker “No Sin To Be Poor” (zie live vertolking op de tweede video), “Diana The Hunter” en “A Little Mercy”.

De liedjes van Pi Jacobs zijn een mix van Americana, rootsrock en bluesmuziek die ze bij de studio-opname zelf begeleidt op akoestische en elektrische gitaar. De andere instrumentalisten in de studio bij de opname van “Two Truth And A Lie” waren Carl Byron op keyboards, Zack Hall op contrabas, Adam Hall op dobro en banjo en Butch Norton op drums, allemaal topmuzikanten die in het verleden hebben meegespeeld op platen van Lucinda Williams, Eels en Billy Ray Cyrus. Mark Hodges, de president van het platenlabel waarop dit album verscheen, tekende samen met Pi Jacobs voor de rol van producer.

De eerste single “Rearview” uit deze plaat kunt u op de 1e video beluisteren. Haar vocale kwaliteiten komen volgens ons het sterkst tot uiting in de ballads die op dit album staan: openingstrack “Broken Cup”, “Party Girl”, “Adelaide Montgomery”, “Waitress Blues” en de albumafsluiter “Slow On Down”. De songthema’s gaan vaak over vrouwen; sterke en zwakkere vrouwen die elk hun dagdagelijkse problemen proberen aan te pakken op hun eigen manier en we durven te vermoeden dat er ook wel wat autobiografische verhalen in deze songs werden verwerkt.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: PI JACOBS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Travianna Records

video