CIRCULIVE – NEW VIEW (LIVE CD / DVD / BLU-RAY)

 

De muziek die door progressieve rockgroepen wordt geproduceerd komt volgens ons het best tot uiting tijdens live-optredens waar de volumeknoppen maximaal open staan en het publiek wordt meegezogen in de opzwepende sfeer van zo’n concert. De New Yorkse formatie ‘Circuline’ heeft dit concept dan ook heel goed begrepen en brengt nu hun live-optreden van 14 oktober 2017 in ‘The Ulster County Performance Art Center’ in Rahway, New Jersey uit op CD, DVD en Blu-Ray, gecompileerd op drie zilveren schijven die samen verpakt werden in de box “Circulive – New View”.

De fans van de band en van progressieve rockmuziek zullen met volle teugen kunnen genieten van de dertien tracks die op dit album te horen en te zien zijn. ‘Circuline’ bestaat uit leadzanger en gitarist William ‘Billy’ Spillane en leadzangeres Natalie Brown, keyboardsspeler Andrew Colyer, bassist Joel Simches, leadgitarist Alek Darson en drummer Darin Brannon die af en toe ook wat bijdraagt op keyboards.

De band speelt dus twaalf tracks die na een korte intro en een stukje van het nummer “Erosion” te horen zijn. Zoals het voor progrock-groepen past werden er enkele lang uitgesponnen nummers op de playlist opgenomen: hier zijn dat het tien minuten durende “Hollow” en het elf minuten durende “Summit” (zie 1e video) met tussendoor meerdere nummers die op 6 à 7 minuten afklokken. Het op de tweede video te beluisteren nummer “Forbidden Planet” is daarvan een passend voorbeeld.

De rockballads “One Wish” en het akoestische “Return” vormen de obligate rustpunten in dit concert en er wordt ook een knappe coverversie gebracht van het nummer “Pale Blue Dot”, een mooie song uit het album “Dimensionaut” van 2013, een plaat van de Britse progrockformatie ‘Sound Of Contact’ rond zanger-drummer Simon Collins, de zoon van Phil Collins.

Op de Blu-Ray-video staat bovendien nog wat speciaal bonusmateriaal met audiocommentaar en met beelden uit de backstage en achter de scène. Ook de officiële video’s van enkele nummers van ‘Circuline’ en slide shows met foto’s ‘on stage’ en van de concertposters worden hier als ‘special gift’ voor de fans toegevoegd aan het live concert dat in totaal 77 minuten duurt en dus netjes op één cd kon worden geplaatst.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Inner Nova Music

video