THE HOODOO TONES – STILL ON THE RUN

 

Op het album “Still On The Run” van de formatie ‘The Hoodoo Tones’ staan twaalf liedjes die samen in totaal amper 29 minuten lang duren. Dat we daarmee in het rockabilly-muziekgenre zijn aanbeland zal u dan ook wellicht niet echt verbazen want in die stijl is het gebruikelijk om het hele verhaal van een song in de kortst mogelijke tijd af te haspelen: recht-voor-de-raap en zonder enige omweg of franjes.

Het in 2013 opgerichte ‘The Hoodoo Tones’ bestaat uit drie Franse vetkuiven die in ‘Stray Cats’-stijl jaren ‘50 en ’60 rock’n’roll en rockabilly spelen: zanger-gitarist Kevin, contrabassist Ben D Driver en drummer Michael geven bij elk optreden in de rokerige clubs van hun thuishaven Lille het beste van zichzelf om het aanwezige publiek zo goed mogelijk te entertainen.

Op “Still On The Run” brengt het Noord-Franse trio twaalf eigen composities in het rockabilly-genre. Deze plaat is de derde van ‘The Hoodoo Tones’ en volgt op het in 2016 uitgebrachte debuutalbum “Confessions Of A Loner” en het in 2018 verschenen plaatje “Here To Stay”. Twee nummers uit de nieuwe cd hebben we op de bijgaande video’s meegegeven: een audiovideo van de song “The Taste Of Love” met een saxsolo van Alexis Bertein en een door de band tijdens de lockdown opgenomen versie van het liedje “Train Yard Boogie”.

Vanzelfsprekend wordt er niets nieuws meer uitgevonden bij de songs in dit stokoude muziekgenre, maar een leuke toevoeging van dergelijke nummers aan de swingende rockabilly-stijl blijft natuurlijk altijd welkom. Op de vroegere pionieers geïnspireerde songs als “Too Many Rivers”, “The Crystals Kick” met een vocale bijdrage van Crystal Dawn, “Daddy Drumming”, “The Taste Of Love” en het lekker swingende “Crying” hebben volgens ons wel voldoende potentieel om later eventueel tot rockabilly-klassiekers uit te groeien.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rhythm Bomb Records

video