OGD – THE BIG GAME

‘OGD’ is een New Yorkse powerrockgroep die recent geformeerd werd rond drie rockmuzikanten: gitarist en leadzanger Derek Olivero, drummer Bobby Gavin en bassist Dave De Ranieri. De ‘OGD’ is dus gebaseerd op de eerste letter van ieders familienaam. Met de bekende drummer Jerry Marotta (van o.a. Peter Gabriel, ‘Hall & Oates’ en ‘Indigo Girls’) haalden ze een topproducer in huis voor hun in de ‘Dreamland Recording Studios’ in New York opgenomen debuutplaat “The Big Game” die dezer dagen op de platenmarkt zal verschijnen.

Jerry Marotta speelt ook mee op keyboards en zorgt voor wat backing vocals bij enkele van de tien door de drie bandleden zelf gecomponeerde songs op het album, terwijl de keyboards op de drie tracks “Setting Sun”, “Out In The West” en slotnummer “Outland” bespeeld worden door gastmuzikant Daniel Weiss. Als uw interesse eerder uitgaat naar rustige nummers, dan zult u op “The Big Game” tevergeefs naar dergelijke songs op zoek moeten gaan, want powerrock staat voor stevige beats van bas en drum, ondersteund door dito zangpartijen afkomstig van de krachtige stem van Derek Olivero.

De bandleden zeggen zelf sterk beïnvloed en geïnspireerd te zijn geworden door de muziek van ‘Nirvana’, ‘Kiss’ en de Canadese rockformatie ‘Rush’ die van 1968 tot 2018 gedurende 50 jaar stevige progressieve powerrock hebben gespeeld, maar in 2018 noodgedwongen stopte met optreden door de hersenkanker van drummer Neil Peart, een ziekte die hem begin 2020 fataal is geworden. Er werden ook al twee singles uit deze eerste cd van ‘OGD’ getrokken. Beide vlot in het gehoor liggende nummers kunt u beluisteren op de bijgaande video’s van de songs “Young Love” en “Outland”.

Volgens ons staan er nog wel enkele kandidaat-singles op “The Big Game” met de tracks “Sweet Life”, “The Word”, het melodieus rockende “Innocence Ran” en de catchy song “Dreamland”. Ter afsluiting nog een interessant ‘wist-je-datje’: de mooie platenhoes en dito tekeningen in het bij de cd gevoegde tekstboekje zijn afkomstig van de Canadees Hugh Syme, een ontwerper, graficus en sporadisch ook keyboardsspeler bij ‘Rush’ die dit soort tekenwerk eerder ook al gedaan had voor albums van o.a. ‘Rush’, ‘Aerosmith’, ‘Whitesnake’ en ‘Dream Theater’.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: OGD

video