DAVE SCHOEPKE – TESSELATED RESONANCE

Dave Schoepke is een Amerikaanse professionele drummer en drumleraar uit Milwaukee, Wisconsin. Hij speelt al sinds 2002 op dit instrument in de ‘Willy Porter Band’, de begeleidingsgroep van de rock-, blues- en jazzmuzikant en singer-songwriter Willy Porter uit Mequon, Wisconsin. Daarnaast is hij een veelgevraagde sessiemuzikant en hij speelde in die hoedanigheid al mee op zo’n vijftigtal albums van diverse artiesten. Drumles geven doet hij al sinds 1996 voor ‘Cascio Interstate Music’ en momenteel is hij ook nog de drummer en songschrijver bij de soul- en bluesgroep ‘Tweed’ uit Milwaukee.

Zelf brengt hij ook soloplaten uit waarop hij improvisatiesessies opneemt van zelf gecomponeerde nummers. Vaak zijn dat soundscapes die dienst kunnen doen als instructiemateriaal voor beginnende drummers. Voor neutrale luisteraars is zo’n album met solodrumsessies echter niet zo gemakkelijk beluisterbaar. Zijn nieuwste plaat heet “Tesselated Resonance” en volgt op zijn vorig jaar verschenen debuutplaat “Drums On Low”.

Dit tweede soloalbum bestaat uit elf stuks van dergelijke improvisaties waarin allerlei opgenomen geluiden van tjirpende vogels en eenvoudige omgevingsgeluiden verwerkt werden. Voor de opname van deze nummers gebruikte hij vijf verschillende ‘drum set’-combinaties en ‘drum tunings’. Op de video bij dit verhaal kunt u kijken en luisteren naar het nummer “Shorn” dat op dit nieuwe album van Dave Schoepke staat.

Andere oefeningen in drum- en percussieritmiek op het in totaal 41 minuten durende album “Tesselated Resonance” zijn o.a. “Voices Welcome”, “Loomfixer”, “Sounds After Life”, “Currents” en Beyond The Slanting Surfaces”. Maar zoals bij het begin van deze recensie al gezegd is het voor een gewone muziekliefhebber niet zo eenvoudig om al die tijd enkel naar het op drums geproduceerde geluid te luisteren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video