TEDDY THOMPSON – HEARTBREAKER PLEASE

De Britse folk-, country- en rockzanger en songschrijver Teddy Thompson is allang geen onbekende meer voor de lezers van onze recensies op de website van ‘Rootstime’. Van al zijn vorige albums heeft u wel iets kunnen terugvinden op deze pagina’s en ook nu staat de 44-jarige zoon van folkrockers Richard en Linda Thompson weer centraal omwille van de release van zijn nieuwste plaat “Heartbreaker Please”. De aanleiding voor de tien songs op dit zesde studioalbum van Teddy Thompson als soloartiest was een pijnlijke relatiebreuk die tot nader order nog altijd het best in emotionele liedjes kan worden verwerkt.

Openingstrack “Why Wait” gaat al meteen over tot de kern van de zaak en de op de eerste video te horen albumtiteltrack “Heartbreaker Please” legt de vinger op de nog altijd zwaar bloedende wonde in zijn gebroken hart. Zijn fragiele, soms overslaande stemgeluid doet ons hier en daar denken aan het vocale werk van topzangers als Chris Isaak of Roy Orbison. Ook hier is dat weer overduidelijk in songs als de pianoballad “Brand New” (zie 2e video), “What Now”, “No Idea” en “Take Me Away”. Gelukkig maar is er ook nog een beetje ruimte gevonden voor wat meer catchy en vrolijk klinkende songs zoals “At A Light”, “Record Player” en “It’s Not Easy”.

Teddy Thompson vertrok op 18-jarige leeftijd naar Los Angeles in Amerika om er uiteindelijk in New York City te belanden. Van daaruit werkt hij sindsdien aan zijn muzikale carrière en probeert hij onder het steeds moeilijke juk van zijn op topniveau musicerende ouders uit te komen. Hij heeft ook heel wat muzikale samenwerkingen met andere artiesten op zijn conto staan, zoals met Martha en Rufus Wainwright, Allison Moorer, Shelby Lynn, Roseanne Reid, Dori Freeman en zijn eigen moeder Linda Thompson. Voor dit nieuwe album werd zijn begeleidingsband in de studio gevormd door drummer Zach Jones, bassist Jeff Hill, gitarist Al Street en pianist Eric Finland. Op enkele tracks voegt Cole Kamen wat blazerswerk toe en zorgt Chris Carmichael voor bijkomende mooie strijkersklanken.

De laatste studioplaat als soloartiest van Teddy Thompson dateert al van 2011 toen zijn album “Bella” op de markt is verschenen. Daarna nam hij met zijn beroemde familieleden nog het album “Family” op in 2014 en een enkel uit duetten bestaande album “Little Windows” met Kelly Jones in 2016. Het is dan ook met veel plezier dat we nu zijn nieuwe plaat “Heartbreaker Please” aan onze cd-verzameling zullen toevoegen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Chalky Sounds / Thirty Tigers

video