DIANA DEMUTH – MISADVENTURE

Zangeres en songschrijfster Diana DeMuth groeide op aan de kust van Massachusetts waar ze voortdurend op zwerftocht was met haar ouders die als zigeuners en hippies van oord naar oord trokken. Op 13-jarige leeftijd woonde ze een concert bij van ‘The Avett Brothers’ en toen wist ze meteen dat ze zelf ook zo’n artiestenbestaan zou ambiëren. Dat ze daarvoor gedurende meerdere jaren allerlei klusjes moest doen om als muzikante te kunnen overleven nam ze er dan ook graag bij.

Tijdens een trip naar Londen schreef ze het nummer “Hotel Song” (zie video) dat nu helemaal vooraan staat op haar tien songs tellende debuutplaat “Misadventure”. Als fan van ‘The Lumineers’ kwam ze terecht bij hun producer Simone Felice, voormalig lid van de ‘Felice Brothers’ en zelf een succesvol soloartiest. Ze wist hem te overtuigen om haar eerste plaat te producen en haar bij te staan met het optimaal perfectioneren van haar verhalende songteksten en folkmelodieën. De positieve impact van producers Simone Felice en David Baron op de kwaliteit van de tien liedjes op “Misadventure” is onmiskenbaar aanwezig.

Maar het is toch vooral de heerlijke stem van de momenteel in Los Angeles, Californië woonachtige Diana DeMuth die deze songs stuk voor stuk doen groeien. Dat haar capaciteiten als songschrijfster er evenzogoed mogen zijn bewijst Diana DeMuth in haast alle tracks op dit album. “Hotel Song” werd als eerste single uit dit album gelanceerd. Andere uitschieters zijn tweede single “Rose Of Nantucket”, het rockende “The Young & The Blind” dat door Scott Avett voor haar werd gecomponeerd, “Signs”, “All The Liars” en de door strijkers gekenmerkte emoballad “Photographs”. Verder kunnen we ook mateloos genieten van de ijzersterk gezongen akoestische pianoballad “In Ivory White” en van het al even mooie slotnummer “Already Gone”.

Er staat ook één coversong op “Misadventure” met een sterk gepersonaliseerde, ingekorte en heel emotionele versie van het nummer “Steady Rolling” van het Californische indierockduo ‘Two Gallants’ die deze ballad in 2006 opnamen op hun album “What The Toll Tells”. Diana DeMuth heeft dit nummer als derde single uitgebracht en de lekker swingende song “Into My Arms” die u op de tweede video kunt beluisteren en meebeleven werd recent de wereld ingestuurd als de vierde single uit dit album.

Dat we in de toekomst nog veel moois van deze talentrijke jongedame zullen mogen verwachten staat voor ons buiten kijf. Wie zulke prachtsongs kan schrijven en ze zo stijlvol kan brengen mag als een blijver in de wereld van de betere folkmuziek geklasseerd worden. Diana De Muth hoort daar zonder enige twijfel thuis. We hopen dan ook dat ze ons in de volgende jaren nog vaak zal mogen verblijden met haar betoverend mooie liedjes.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Creaky Gate / Thirty Tigers

video