DAVID RAMIREZ – MY LOVE IS A HURRICANE

“My Love Is A Hurricane” is de titel van het vijfde album van de 37-jarige Amerikaanse folk-, country- en Americana-zanger en songschrijver David Ramirez uit Austin, Texas. Het muzikale avontuur van deze met Mexicaanse roots beladen muzikant begon in 2009 met de release van zijn debuutplaat “American Soil” en voor ‘Rootstime’ mocht ik zijn twee vorige albums recenseren: “Fables” uit 2015 en ‘We’re Not Going Anywhere” uit 2017.

Daar komt nu ook zijn nieuwste plaat bij want de tien songs op dat album weerklinken hier al enkele dagen door de speakers van mijn cd-speler. Waar de songs op zijn vorige plaat vooral politiek geïnspireerd waren en voornamelijk anti-Trump nummers bevatte, opteerde David Ramirez deze keer voor het experimenteren met invloeden uit andere muziekgenres zoals R&B en gospel en het gebruiken van alternatieve toetseninstrumenten als piano en synthesizers.

Dat is o.a. te horen op de openingstrack “Lover, Will You Lead Me?” (zie 1e video) en op de albumtiteltrack “My Love Is A Hurricane” die u in een live-uitvoering op de tweede video bij deze recensie kunt beluisteren. David Ramirez brengt op deze door Dallas-producer Jason Burt opgenomen plaat vooral liedjes die gebaseerd zijn op het turbulente liefdesleven (zie albumtitel “My Love Is A Hurricane”) dat heen en weer botst tussen hevig verliefd worden en pijnlijk liefdesverdriet bij het beëindigen van een relatie.

Dat hierbij de emotionele aspecten centraal komen te staan lijkt evident zoals in het adembenamend mooie “I Wanna Live In Your Bedroom”, het ritmische R&B-nummer “Hallelujah, Love Is Real!”, het theatrale popliedje “Heaven” en het melancholische “Shine On Me”. Eén van de mooiste liedjes op deze plaat is “Easy Does It” omwille van de heerlijke zangpartij van David Ramirez en de prachtige arrangementen en orkestratie bij dit nummer. Samen met “I Wanna Live In Your Bedroom” en het aan het einde gebrachte liedje “Coast To Coast” is dit volgens ons al ruim voldoende kwalitatief materiaal om u te doen beslissen om de nieuwe plaat van deze talentrijke Texaans-Mexicaanse singer-songwriter met een dijk van een stem aan uw ongetwijfeld mooie cd-collectie toe te voegen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sweetworld / Thirty Tigers

video