EIGHT ROUNDS RAPID – LOVE YOUR WORK

‘Eight Rounds Rapid’ is de groepsnaam van een vierkoppige Britse punkrockgroep uit Southend-On-Sea in het graafschap Essex. De vier bandleden zijn zanger David Alexander, drummer Lee Watkins, gitarist Simon Johnson (zoon van ‘Dr. Feelgood’-frontman en gitarist Wilko Johnson) en bassist Jules Cooper. Sinds hun oprichting in 2010 spelen ze samen en treden ze op, maar pas vier jaar later debuteerden ze met hun album “Lossleader” dat in 2017 een opvolger kreeg via het alomgeroemde tweede album “Object D’Art”.

Hun muziek bestaat uit een mengeling van punk, rock, R&B en blues die ze op energieke wijze live spelen voor een zich in het zweet hossend publiek. “Love Your Work” is de toepasselijke titel van hun derde studioalbum dat eind augustus op de platenmarkt is verschenen. Twaalf nieuwe nummers werden hiervoor opgenomen en volgen elkaar in een razendsnel tempo op, waardoor er al na amper 31 minuten een einde aan deze nieuwe plaat is gekomen.

Met nauwelijks vier tracks die net boven de 3 minutengrens afklokken is het wel duidelijk wat voor nummers “Eight Rounds Rapid” pleegt te brengen: recht-toe-recht-aan punkrock waarbij de nauwkeurigheid van het spelen niet zo belangrijk lijkt te zijn. De beuk gaat er al meteen in met de songs “You Wait”, “Passive Aggressive” en “Love Don’t” (zie video). Echte rustpunten zijn er niet waar te nemen op deze plaat en dus pogoën we met zijn allen maar verder op de klanken van “Future Estates”, “Black Tide”, “Tricks” en “Eating”. Het cockney-accent van leadzanger David Alexander is daarbij in elk nummer prominent aanwezig.

Het meest radiovriendelijke nummer op deze cd lijkt ons “Mirror” te zijn dat u op de audiovideo kunt beluisteren. Dat dit typisch Britse punkrockalbum bij muziekkenners herinneringen zal oproepen aan werk van o.a. ‘Dr. Feelgood’, ‘Captain Beefheart’, ‘Public Image Ltd.’ Of ‘Gang Of Four’ mag dan ook niet echt verbazen. Velen zijn verstokte fans van dit soms behoorlijk chaotische muziekgenre, maar evenveel anderen zien deze beker liever aan hun neus en oren voorbijgaan.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tapete Records

distr.: Sonic RendezVous

video