HEWDIE – POST-MODERN PRIMITIVE (EP)

De Nederlandse singer-songwriter Peet Didderiëns uit het Nederlands-Limburgse kerkdorpje Haelen gaat als artiest door het leven onder het pseudoniem ‘Hewdie’. Zijn akoestische verhalende folkliedjes hebben sporadisch enkele invloeden uit de blues- en countrymuziek in de composities geïntegreerd. Hij debuteerde in 2004 op plaat met de single “Cold Eyes” en lanceerde nadien nog een aantal albums zoals “Outsider Blues” in 2009 en “Under The Sun, Moon And Stars” in 2013.

Na een vrij kalme periode komt ‘Hewdie’ nu met een nieuwe plaat in de vorm van een zes songs bevattend ep-tje dat “Post-Modern Primitive” als titel kreeg. Daarop staan dus zes zelfgeschreven nummers die ontstaan zijn in de periode tussen 2015 en eind 2019, een aantal jaren waarin hij twee zoontjes te verzorgen had en waarin zijn werk en zijn gezondheid wat onder druk zijn komen te staan.

Nu dat allemaal achter de rug is hoopt ‘Hewie’ op een nieuwe lancering van zijn muzikale carrière met dit ep-tje dat hem zeker wat nieuwe optredens zal gaan opleveren, momenten waarbij hij zijn geliefde activiteit opnieuw zal kunnen aanbieden aan een zo ruim mogelijk publiek. Op de video’s bij dit verhaal kunt u meegenieten van twee tracks uit dit nieuwe plaatje met eerst “Call Out Your Name” dat oorspronkelijk in 2017 ontstond, en het nummer “Blue Eyed Boy” dat de jongste compositie van ‘Hewie’ vertegenwoordigt omwille van het ontstaan eind vorig jaar.

Qua instrumentatie bij deze akoestisch gebrachte liedjes wordt het zeer sober en minimalistisch gehouden en blijft de begeleiding bij alle nummers beperkt tot een akoestische gitaar en een dobro bij het nummer “Call Out Your Name”. Die ‘laid-back’-benadering is eveneens het geval bij de overige vier nummers op deze ep, zowel bij openingstrack “When That Evening Sun Goes Down” als bij “Rollin’ Easy”, “The Sun Comes Up” en “Old Friends And Lovers”. In totaal krijgen we zo amper 18 minuten door Peet Didderiëns gecomponeerde muziek te horen op “Post-Modern Primitive”. Maar misschien leidt dit ep-tje wel tot een nieuwe volwaardige studioplaat van ‘Hewdie’, maar daarvoor zullen we toch nog even de toekomst moeten afwachten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Rauh Records

video