TED RUSSELL KAMP – SOLITAIRE

 

De voor ‘Rootstime’ gerecenseerde platen van de Amerikaanse singer-songwriter en folkrocker Ted Russell Kamp uit Los Angeles opsommen zou heel wat ruimte innemen in deze evaluatie van zijn splinternieuwe dertiende soloplaat “Solitaire” die volgende maand op 7 mei zal uitkomen. We durven zelfs te betwijfelen of hij zelf nog wel weet hoeveel liedjes hij in zijn carrière heeft geschreven en opgenomen. Hij heeft nu al aangekondigd op zijn website dat hij van plan is om volgend jaar gedurende de ganse maand februari naar Europa te komen voor een uitgebreide tournee in onze contreien. Op één van deze concerten zullen wij maar al te graag opnieuw aanwezig zijn want zijn live shows zijn memorabel en wondermooi.

De openingstrack op het album “Solitaire” dat volgt op de vorig jaar uitgebrachte plaat “Down In The Den” is een liefdesliedje dat “My Girl Now” heet en de eerste single waarvan u kunt genieten op de eerste video. Op de andere video brengt Ted Russell Kamp de countryrocksong “You Can Go To Hell, I’m Going To Texas”, de tweede single uit het album en een song die hij samen heeft gecomponeerd met Elizabeth Elkins en Vanessa Olivarez van het vrouwelijke countryduo ‘Granville Automatic’ uit L.A.

Mooie verhalende countryballads schrijven is zijn absolute specialiteit en ze daarna zingen met zijn lichtjes overslaande hese stem zorgt voor eindeloos genieten bij het tijdens zijn optredens aanwezige publiek. Ook op “Solitaire” staan er weer meerdere van dergelijke songs zoals o.a. “Path Of Least Resistance”, het akoestische “Birds That Sing At Dawn” en de op een typisch ‘Motown’-soulritme erg mooi gebrachte liedjes “As Far As The Eye Can See” en “Only A Broken Heart”. Ook de titeltrack “Solitaire” is van een hoge kwaliteit, naast de intimistische songs “Western Wind”, “A Rose Or Two” en “Exception To The Rule”.

Ted Russell Kamp is naast soloartiest sinds 15 jaar ook zeer actief als bassist in de begeleidingsgroep van ‘Shooter Jennings’, als sessiemuzikant, als co-auteur songschrijver en als producer in zijn eigen opnamestudio ‘The Den’ voor albums van meerdere artiesten uit Los Angeles, Californië, Nashville, Tennessee en Austin, Texas. Voor zijn uitstekende basgitaarspel heeft hij in 2020 een terechte ‘Grammy Award’ gekregen voor zijn bijdrage aan het album “While I’m Living” van Tanya Tucker. Wij kijken alvast uit naar zijn aangekondigde optreden in Europa in februari 2022, maar tot dan zullen we vooral blijven genieten van deze veertien alweer uitstekende tracks op het nieuwe album “Solitaire”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: CRS

video