SUMMERTIME SCORCHERS VOLUME 1 & VOLUME 2 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
Label: Atomicat Records

Wie de voorbije weken naar buiten heeft gekeken zal het misschien niet geloven maar de zomer is al over halfweg en we hebben nog niet echt kunnen genieten van warm en zonnig weer. Bij dit normaal gezien zeer aangename seizoen hoort eigenlijk zonnige muziek te weerklinken maar ook op dat front is het momenteel armoede troef.

Dan maar teruggrijpen naar de zomerse deuntjes van zo’n 60 à 70 jaar geleden en het ideale vehikel daarvoor zijn dezer dagen de twee verzamelalbums “Summertime Scorchers” waarvan het Ierse retroplatenlabel ‘Atomic Records’ onlangs ‘Volume 1’ en ‘Volume 2’ op de markt heeft gebracht. Op die twee cd’s staan in totaal zestig liedjes uit de oude doos die zorgvuldig werden geselecteerd door de onuitputbare samensteller Dee Jay Mark Armstrong. Hij trok zijn stofjas aan en dook voor ons in het door spinnenwebben en hopen stof bevolkte muziekarchief om er 2 x 30 songs uit op te diepen voor deze compilaties.

Zoals bij de meeste albums die door dit label worden uitgebracht vinden we ook nu weer heel wat obscure nummers terug op de tracklijst, echter naast enkele liedjes van bekende artiesten zoals Elvis Presley, Clyde McPhatter, Carole King en ‘The Platters’. Uit “Summertime Scorchers Volume 1” dat de periode tussen 1955 en 1963 covert kozen we voor de video’s van de liedjes “Slicin’ Sand” van Elvis Presley en “Palisades Park” van Freddy Cannon om u een idee te geven van welk soort muziek u op deze platen kunt terugvinden.

Ook uit “Volume 2” waarop 30 songs uit diezelfde 8-jarige periode staan opteerden we voor een liedje van Elvis Presley met “Rock-A-Hula”, net als het net vermelde “Slicin’ Sand” een leuke song uit zijn populaire muziekfilm “Blue Hawaii” van 1961. Het tweede geselecteerde nummer van die ‘Volume 2’-schijf is het van Trini Lopez gekende liedje “If I Had A Hammer” dat door Pete Seeger gecomponeerd werd en dat hier gezongen wordt door de ons totaal onbekende Ricky Dickens.

(valsam)