ROCK AND ROLL FLOOZY 2: LAZY SUSAN - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
Label: Atomicat Records

Het tegen een razendsnel tempo actieve retrolabel ‘Atomicat Records’ heeft voor een nieuwe serie getiteld ‘Rock And Roll Floozy’ de Texaanse muziekkenner Marcus Juárez uit El Paso de opdracht gegeven om een 140-tal oude rock’n’roll-nummers uit te zoeken rond het thema ‘seksualiteit, ondeugendheid en diva’s’ in de rockmuziek van zo’n 60 à 70 jaar geleden. Hij was eerder eveneens verantwoordelijk voor de songselecties voor de destijds verschenen serie “Cherries On The Lose” van hetzelfde platenlabel.

Voor het eerste verzamelalbum in deze vijfdelige serie werd de subtitel “Good For Nothing Woman” bedacht en 28 liedjes vonden hun weg naar deze compilatie. De songteksten van de nummers waren indertijd nog niet zo expliciet als we in de hedendaagse hip hop-scène kunnen horen. Ze waren eerder suggestief en probeerden zo de creatieve verbeelding van de luisteraars aan te spreken. Te direct obsceen woordgebruik zou destijds sowieso tot een verbanning hebben geleid om op de radiostations gespeeld te worden. Het kartonnen hoesje van dit album heeft een nog vrij zedige foto van een sexy lingeriemodel op de front, maar binnenin treffen we een al wat meer gewaagde foto aan van knap blondje.

Recent werd een tweede album in deze ondeugende serie uitgebracht onder de titel “Lazy Susan” naar een nummer van de ons totaal onbekende groep ‘The Brothers’ dat u op de eerste audiovideo kunt beluisteren. Het betekent echter niet dat de 28 rock’n’roll-liedjes van een mindere kwaliteit zouden zijn of als opvullertjes voor deze verzamelalbums dienst zouden doen. In het lijstje van de artiesten die een song voor deze plaat hebben afgeleverd vinden we alweer niet meteen heel bekende namen terug. Enkel Mark Anthony, Bobby Chandler, ‘The Tempatations’ en Roy Orbison hebben een belletje doen rinkelen in ons muzikale geheugen. Van deze laatste werd het vrij onbekende liedje “Chicken Hearted” geselecteerd voor deze verzamelaar. Hoe die song klinkt kunt u horen op de tweede audiovideo bij deze recensie.

(valsam)