ERIC HARRISON – GRATITUDE

“Anyone Can Fill Your Shoes” was in de zomer van 1990 de titel van de eerste song ooit opgenomen door de Amerikaanse singer-songwriter Eric Harrison uit Fanwood, New Jersey, toen nog uitgebracht met zijn groep ‘The Crash Chorus’. Hun allereerste full-cd verscheen echter pas in 1999 onder de titel “Breakfast”. Daarna volgden er nog twee andere platen van deze artiest die tijdens zijn muzikale loopbaan altijd heeft opgekeken naar zijn idolen Bruce Springsteen en Tom Petty. Zo verscheen het groepsalbum “A Little Bit Of Sickness” in 2005 en zijn eerste soloplaat “Mercy Road” pas in 2017. In de stijl van de twee vermelde legendarische rockperformers wou Eric Harrison zijn eigen carrière dan ook uitbouwen.

In de loop van vorig jaar heeft hij tijdens de corona-lockdownperiode met het concept ‘Live From The Porch’ wekelijkse live-optredens verzorgd voor ‘Facebook’. Anno 2021 probeert hij het met de release van zijn vierde album “Gratitude” waarop hij tien nieuwe nummers heeft verzameld die allemaal op zijn akoestische gitaar werden gecomponeerd tijdens een bezinnende afzondering aan de oevers van de Jersey-rivier. Hij produceerde het in Woodstock, New York opgenomen album zelf, weliswaar met de hulp van studio-eigenaar en opnameleider Kevin Salem als co-producer, een man die eerder ook al heeft ingestaan voor producties van o.a. Rachael Yamagata en ‘Yo La Tengo’.

Met overwegend moderne rocksongs die een paar keer door een folk- of countryballad worden afgewisseld is deze plaat mooi gevarieerd en blijft ze boeien van de eerste tot de laatste track. Geopend wordt er met twee knap swingende nummers in Tom Petty-stijl: “We’ll Take The Morning” en “Last Cold Day Of The Year”. Eén nummer staat in twee uiteenlopende versies op “Gratitude”: eerst krijgen we een rockversie van de song “Down Down Down” waarop de ravissante Amerikaanse countryzangeres Rachel Potter uit Nashville, Tennessee in duetvorm meezingt en helemaal aan het einde van het album doen ze dat beiden nog eens keurig over in een aangepaste countryversie.

De eerste echte ballad op dit album komt er via het nummer “A Home Is Not A Hologram” en het daaropvolgende “Adrian” is een leuke soulvolle rockballad met een aantal blazers in de begeleiding. De langstdurende song op deze plaat is het meer dan zes minuten durende liedje “Only The River”. Na het lekker swingende “Clatter” volgen de twee songs die we aan deze recensie op de video’s hebben toegevoegd: eerst het liefdesliedje “Want You”, een sobere doch beklijvende pianoballad, gevolgd door de gitaarrocksong “Our Band” die ons wel even aan het vroegere werk van Elvis Costello doet denken.

Het nieuwe album “Gratitude” wil de dankbaarheid van Eric Harrison belichten voor het mogen maken van zijn muziek en voor het opnemen van zijn liedjes die hij dan ook hoopt te kunnen delen met zoveel mogelijk muziekliefhebbers via deze plaat. Hopelijk wilt u door de aanschaf van dit album deel uitmaken van ‘the lucky ones’ die van deze warme en modern klinkende songs kunnen genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ERIC HARRISON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

Artiest info
Website  
 

bandcamp

video