TRAVIS LINVILLE – I’M STILL HERE

Artiest info
Website
facebook
Label: Black Mesa Records

 

In 2014 debuteerde singer-songwriter en multi-instrumentalist Travis Linville uit Tulsa, Oklahoma op plaat met de release van de EP “Out On The Wire” waarop vijf eigen composities stonden in de folk-, country- en rockstijl. Zijn officiële eerste soloalbum kwam er echter pas met “Up Ahead” in 2017 en daar krijgen we nu een zeer mooie opvolger voor in de vorm van het tien nieuwe nummers tellende album “I’m Still Here”. Een blik op het cd-hoesje leert ons dat Travis Linville op de steun van heel wat grote namen uit de wereld van country- en rockmuziek heeft kunnen rekenen voor de opname van dit tweede album in zijn carrière dat werd ingeblikt in studio’s in Memphis en Nashville, Tennessee.

Zo luidt de naam van de albumproducer JD McPherson, een muzikant die zelf al een indrukwekkend muzikaal verleden heeft met zijn eigen albums (“Signs & Signifiers” uit 2010, “Let The Good Times Roll” uit 2014, “Undivided Heart & Soul” uit 2017 en “Socks” uit 2018). Enkele muzikanten uit zijn band spelen hier mee op de liedjes van “I’m Still Here” en bij de coverversie van het schitterende Willie Nelson-nummer “Yesterday’s Wine” zijn de meezingende countryartiesten niemand minder dan John Fullbright (Travis producete diens debuutplaat in 2009), Hayes Carll (in wiens band hij momenteel nog meespeelt) en Jacob Tovar.

De albumtiteltrack “I’m Still Here” verscheen al op single en we kunnen die aan u laten horen via de eerste video bij deze recensie. Ook de tweede single “Feeling We Used To Know” verscheen op een video die u eveneens hieronder kunt terugvinden. Zoals al aangegeven staan er tien songs op deze uitstekende plaat van Travis Linville en we denken dat er nog wel een aantal liedjes als single kunnen worden uitgebracht. Daarbij denken we dan vooral aan de ballads “See You Around”, “The Rain”, “Yesterday’s Wine” of de samen met JD McPherson geschreven tearjerker “Diamonds And Dust” en de wat meer rockende catchy song “Blue Sky Bound” die klinkt als iets van ‘Traveling Wilburys’.

In het verleden heeft Travis Linville ook al meegespeeld in de begeleidingsband van artiesten als Willie Nelson, Ryan Bingham, John Moreland, Parker Millsap, Billy Joe Shaver en Merle Haggard. We kunnen hier alleen maar luidop spreken over een miskend talent bij het horen van dit kwalitatief zeer hoogstaande album “I’m Still Here” waarmee hij ongetwijfeld ook over een heel mooie solocarrière kan beginnen na te denken.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TRAVIS LINVILLE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.