ATOMICAT ROCKERS – ROCK-A-BEATIN’ BOOGIE / CRAZY CRAZY PARTY / ROCKIN’ UP A STORM

Artiest info
Website
facebook

Ze lijken ons echt onvermoeibaar te zijn, die samenstellers van de oldies-verzamelplaten bij het retrolabel ‘Atomicat Records’. Vooral Dee Jay Mark Armstrong beschikt over een onuitputtelijke voorraad aan liedjes uit de jaren ’50 en ’60 die hij uit zijn enorme archief opduikt en voor het label onder een bepaald specifiek thema opnieuw uitbrengt. Zo is er nu weer een nieuwe reeks van vijf albums in de kersvers ontwikkelde serie ‘Atomicat Rockers’, telkens met 28 nummers op elk schijfje en hier belichten we voor u de eerste drie cd’s in deze swingende muziekserie.

De eerste uitgave heet “Rock-A-Beatin’ Boogie” met liedjes van o.a. Rick Nelson (“Oh Yeah, I’m In Love”), Ray Charles (“Leave My Woman Alone”), ‘The Drifters’ (“I Gotta Get Myself A Woman”), ‘The Tokens’ (“Tonight I Fell In Love”), Elvis Presley (“One-Sided Love Affair”) en Conway Twitty (“Foggy River”) om toch enkele wat meer bekende namen te noemen. Op de video’s bij dit verhaal selecteren we één nummer uit elke cd van deze nieuwe serie oldies-verzamelaars. Voor album nummer één viel onze keuze op het liedje “Tonight I Fell In Love” van ‘The Tokens’.

De tweede cd heeft als subtitel “Crazy Crazy Party” en bevat songs die de toenmalige tienerjeugd (waaronder wijzelf) een wild en wat losbandig rockend leven hebben bezorgd. Van dit album kozen we voor de audiovideo van het liedje “Going Home To Mary Lou” van Neil Sedaka. Op Etta James met “That’s All” en Floyd Cramer met “Hey Good Lookin’” na zijn alle vertolkers op deze plaat wellicht ook duistere onbekenden voor jullie, wat misschien niet van toepassing is voor enkele liedjes zoals bijvoorbeeld “Good Golly Miss Molly” dat een grote hit was voor Little Richard maar hier gebracht wordt door “The Crests’. Ook de melodie van het nummer “La Carrera Del Oso” van ‘Los Sinners’ zal u eventueel bekend in de oren klinken want het is een instrumentale versie van de song “Running Bear”, de veelvuldig gecoverde hit van Johnny Preston uit 1960.

Album nummer drie is getiteld “Rockin’ Up A Storm” en ook hier vinden we enkele bekendere artiesten terug zoals Bobby Darin (“Bullmoose”), ‘The Wheels’ (“Loco”), Rick Nelson (“My One Desire”) en songschrijver Doc Pomus die zelf het door hem gecomponeerde nummer “Bye Baby Bye” zingt. Er is eveneens een instrumentale versie van “La Bamba” te horen in de uitvoering van ‘The Individuals’ en op de derde video kunt u luisteren naar de song “You’re Having The Last Dance With Me” van Billy Fury, diens reactie uit 1961 op de één jaar eerder uitgebrachte hit “Save The Last Dance For Me” van ‘The Drifters’.

Als u nog eens in stijl zou willen rocken zoals in ‘den goeden ouden tijd’, dan kunnen we u de aanschaf van deze drie cd’s met 60 en 70 jaar oude rock’n’roll-liedjes warm aanbevelen. Er zit een hele grote brok muziekgeschiedenis verpakt in de 3 x 28 tracks op deze verzamelalbums en daar kunnen wij als echte muzieknostalgici met veel plezier van genieten.

(valsam)

Deze geweldige nieuwe reeks komt pas in januari 2022 op de markt !!
ACCD093 Atomicat Rockers Vol.01 - Rock-A-Beatin' Boogie
ACCD094 Atomicat Rockers Vol.02 - Crazy Crazy Party
ACCD095 Atomicat Rockers Vol.03 - Rockin' Up A Storm
ACCD096 Atomicat Rockers Vol.04 - Do You Wanna Dance
ACCD097 Atomicat Rockers Vol.05 - Dungaree Cutie