SCOTT SEAN WHITE – CALL IT EVEN

Artiest info
Website
facebook

 

De Amerikaanse folk- en countryzanger en songschrijver Scott Sean White uit het amper 2000 inwoners tellende plaatsje Poetry, Texas zegt zelf dat de voornaamste inspiratiebron voor zijn liedjes in zijn jeugdjaren te vinden is. Al de volwassenen die hij in zijn jonge leven is tegengekomen waren ofwel verslaafden of alcoholisten, inclusief zijn natuurlijke vader die zijn moeder tijdens de zwangerschap van Scott zwaar had mishandeld en geslagen waardoor ze in het ziekenhuis is terechtgekomen. Later heeft ook zij zichzelf door alcohol overmand tot de dood laten leiden.

Hij kende dus een weinig hoopgevend verleden maar is gelukkig toch mooi op zijn pootjes terecht gekomen dankzij zijn keuze voor een normaal familieleven en een muzikale carrière als zanger en songschrijver. Tot wat dit allemaal geleid heeft kunnen we nu horen in de elf songs die hij voor zijn debuutalbum “Call It Even” heeft opgenomen. Zijn verhalende, eerlijke en beklijvende songteksten zijn één van de sterke punten die Scott Sean White ons te bieden heeft op deze plaat.

Op de video’s geven we twee van deze nummers mee als treffende voorbeelden: eerst “Humankind” en daarna “Dad’s Garage & Mama’s Kitchen” waarop troubadour Walt Wilkins uit Austin, Texas de harmony vocals verzorgt. De liedjes op deze plaat werden zeer professioneel doch sober georkestreerd en benadrukken vooral de zangkwaliteiten en de songteksten van Scott Sean White die zelf op piano en akoestische gitaar speelt.

In de titeltrack “Call It Even” maakt hij definitief komaf met zijn drankverslaafde ouders en de door hen veroorzaakte donkere periode uit zijn verleden. Andere nog niet vermelde songs die ons wel konden bekoren zijn het voor zijn vrouw Brenda gecomponeerde liefdesliedje “Crazy But True”, “Crazy Til It Works”, het na de plotse dood van zijn broer Joey geschreven nummer “The Broken Part”, “Right Reasons (For Kaiya)” en de introspectieve slotsong “When I Go”.

Voor de opname van deze eerste soloplaat kon hij rekenen op de gewaardeerde hulp van een aantal bekende Texaanse singer-songwriters zoals Tina en Walt Wilkins, Susan Gibson, Jon Randall, Bonnie Bishop, Zane Williams, Ryan Beaver, Kyle Level, Matt Parish van de groep ‘Market Junction’, Jason Lovell van de band ‘Buffalo Ruckus’ en Will & Crystal Yates die hem allen hebben bijgestaan als backing of harmony vocalisten. Zij namen hun bijdrage op in een Texaanse studio in Austin, Houston of Copper Canyon of in Nashville of Franklin in Tennessee. Onze conclusie na het volledig beluisteren van deze plaat: “Call It Even” van Scott Sean White is een heel knap gecreëerd debuutalbum.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: SCOTT SEAN WHITE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.