THE ROCKIN’ SPOT: VOLUME 3 - JEANIE - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

In de verzamelreeks “The Rockin’ Spot” van het retrolabel ‘Atomicat Records’ werd elk album in de serie voorzien van een meisjesnaam als titel. Zo maakten we in het eerste volume van 28 liedjes dat in september verscheen kennis met een zekere “Juliet”. Twee maanden later in november was het de beurt aan “Louise” en voor de in januari 2023 uitkomende derde plaat werd de nieuwe reeks van songs geconcentreerd rond de lieftallige persoon van “Jeanie”.

Dee Jay Mark Armstrong selecteerde voor dit derde verzamelalbum weer 28 liedjes in rock’n’roll-, rockabilly- en R&B-stijl, songs die voor het eerst werden opgenomen en uitgebracht in de periode tussen 1956 en 1963, dus stuk voor stuk meer dan zestig jaar oude hits uit vervlogen tijden. We krijgen een reeks leuk swingende dansnummers die zowel in uw living als op de dansvloer van discotheken nog altijd voor een goede atmosfeer zullen weten te zorgen.

Twee voorbeelden van dergelijke songs hebben we op de audiovideo’s bij deze recensie toegevoegd: eerst kunt u genieten van het liedje “Sister Jenny” van Johnny Fuller uit 1956 en daarna mag u alles nog eens keurig overdoen op de tonen van de song “Rose Marie” die ‘Buck Rogers And His Jets’ voor het eerst zongen in 1959. Ook van de tracklist op deze verzamelaar moeten we alweer ootmoedig erkennen dat de meeste namen van de uitvoerende artiesten voor ons totaal onbekend en nieuw zijn. Dat geldt overigens ook voor de liedjes die hier te horen zijn, alhoewel we best wel kunnen genieten van haast alle songs op dit album.

Een wel herkenbare naam voor ons is die van Joe Melson, een succesvolle songwriter die samen met Roy Orbison ettelijke van diens hits heeft gecomponeerd voor het ‘Monument Records’-label. Hij brengt hier het in 1961 uitgekomen nummer “Wake Up Little Susie” dat gecomponeerd werd door het echtpaar Felice en Boudleaux Bryant en dat we allemaal ongetwijfeld beter kennen in de versie van ‘The Everly Brothers’ uit 1957.

“Jeanie” is de derde cd in deze compilatiereeks maar zeker nog niet de laatste want we hebben al vernomen dat we binnenkort een bezoekje mogen verwachten van “Cheryl”, de dame die ons al rockend en swingend doorheen de vierde verzameling in de ‘The Rockin’ Spot’-reeks zal begeleiden.

(valsam)