ATOMICAT ROCKERS – DO YOU WANNA DANCE (Issue 4)

Artiest info
Website
facebook
 

Dee Jay Mark Armstrong is de onvermoeibare samensteller van de vele compilatiealbums van het ‘Atomicat Records’-platenlabel. Hij doet dit vaak rond een welgekozen thema zoals voor de vijfdelige serie ‘Atomicat Rockers’. Daarrond werden dus vijf verzamelalbums uitgebracht met telkens 28 vaak langvergeten rock’n’roll- en rockabilly-liedjes uit de periode van 1955 tot 1963, songs die hij uit zijn onuitputbare muziekarchief heeft opgedoken voor deze cd’s.

De vierde plaat in deze reeks kreeg als centrale titel “Do You Wanna Dance”, zo vernoemd naar de hit van Bobby Freeman uit 1958 die daarna veelvuldig werd gecoverd door o.a. Bobby Vee, ‘Cliff Richard & The Shadows’, ‘The Beach Boys’, Del Shannon, Bette Midler, John Lennon en zelfs ‘The Ramones’ in 1977. Uit het lijstje van 28 liedjes pikten we nog enkele nummers die wellicht van enige bekendheid kunnen genieten bij het brede publiek zoals “Turn My Back On You” van Billy Fury uit 1960 en “Why Do Fools Fall In Love” van ‘The Four Seasons’ uit 1963, beiden te horen op de aan deze recensie toegevoegde audiovideo’s.

Maar we kennen misschien ook wel de nummers “Little Suzy” van Clarence ‘Frogman’ Henry uit 1961, “Modern Don Juan”, een van de allereerste liedjes van Buddy Holly, “Good Golly Miss Molly” van Jerry Lee Lewis uit 1962 of “Shake, Rattle And Roll” van Big Joe Turner uit 1954 en in datzelfde jaar een hit voor ‘Bill Haley & The Comets’ en we kunnen hier ook nog genieten van “I’ll Take You Home” van ‘The Drifters’ uit 1963.

De vijfde en laatste plaat in deze swingende muziekverzameling heeft als titel “Dungaree Cutie” en brengt ons nog eens 28 rock’n’roll- en rockabilly-liedjes die geselecteerd werden uit de vele single-releases die in dit muziekgenre op de markt zijn verschenen tussen 1954 en 1963. Ook de albumtitel “Dungaree Cutie” is afkomstig van een liedje van ‘Mike And Jim’ uit 1957 dat op deze verzamelaar een plaatsje heeft gekregen.

Andere nummers op dit album die de trouwe muziekliefhebbers misschien wel zullen herkennen zijn het door Little Richard in 1956 gecomponeerde “Long Tall Sally”, hier gebracht door Wanda Jackson in 1959, naast “You Done Me Wrong” van Fats Domino uit 1954 en het door Del Shannon geschreven “Mama Mama” dat hier door Don Estes in 1958 werd gezongen. Bij de gekendste nummers rekenen we het door Elvis Presley in 1963 gezongen “Devil In Disguise” dat we hier in een versie van Wayne Harris aangeboden krijgen en het nummer “Apache” dat we in de instrumentale gitaarversie van ‘The Shadows’ uit 1960 kennen maar dat hier in een gezongen versie door Sonny James uit 1961 te horen is. De andere liedjes op deze verzamelaar zijn veel minder gekend bij het grote publiek maar daarom zeker niet minder leuk om naar te luisteren en om op te dansen.

(valsam)