BOOM CHICKA BOOM – The Ultimate Collection of Johnny Cash Soundalikes - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

Hoewel er geen enkel nummer op het verzamelalbum “Boom Chicka Boom” staat dat door countrylegende Johnny Cash zelf wordt gezongen hangt de geest van deze Amerikaanse zanger, songschrijver en acteur boven elke song van de 33 liedjes die op dit uitstekende compilatiealbum te horen zijn. De ondertitel van deze door retrolabel ‘Atomicat Records’ uitgegeven cd is dan ook “The Ultimate Collection of Johnny Cash Soundalikes”.

En we kunnen zowel het geluid van de gitaar en de zangstijl van deze ‘soundalikes’ op één of andere wijze linken aan de stem en de ritmische muziek van ‘The Man In Black’ die op 12 september 2003 op 71-jarige leeftijd overleed in Nashville, Tennessee. Die diepe baritonstem was zijn handelsmerk naast de basklanken van zijn akoestische gitaar in de begeleiding bij de swingende rockabilly-nummers. Ook de titel van deze verzamelaar verwijst naar Johnny Cash want “Boom Chicka Boom” was de titel van het in 1990 uitgebrachte 76e album in zijn lange muzikale carrière. De backing vocals op deze plaat waren ook al legendarisch met ‘The Jordanaires’ die decennialang hebben opgetreden met Elvis Presley.

Dat Johnny Cash dan ook als belangrijkste inspiratiebron diende voor talloze andere artiesten blijkt uit de 33 liedjes op dit verzamelalbum, nummers die allemaal zijn uitgebracht in de periode van 1956 tot 1963. Zeven van deze nummers werden indertijd door Johnny Cash zelf geschreven. Echt bekende namen zijn daar achteraf niet uit voortgevloeid en er waren ook geen grote hits uit het ruime aanbod te destilleren, hetgeen niet hoeft te betekenen dat het beluisteren van dit album gedurende de volle 78 minuten geen genot voor het oor zal zijn van de vele liefhebbers van swingende oldies en van de opgewekte sound van Johnny Cash en zijn liedjes.

Om u daarbij in de gepaste sfeer proberen te brengen voegen we hier graag twee video’s toe met de audio-opname van de door Warren Smith gebrachte song “Black Jack David” en het door Benny Barnes gezongen liedje “There You Go”. Beide nummers staan ook op dit zeer gezellig klinkende verzamelalbum “Boom Chicka Boom” van ‘Atomicat Records’.

(valsam)