THE FOUR STARS OF COUNTRY AND WESTERN MUSIC – SWEET DREAM FOREVER

Artiest info
Website
facebook

Randy Hughes, Cowboy Copas, Hawkshaw Hawkins en Patsy Cline zijn vier vertolkers van country & western- en honky tonk-muziek. Maar wat waarschijnlijk heel weinigen weten is dat ze nog iets anders gemeen hebben, namelijk dat ze allemaal samen op heel jonge leeftijd in de buurt van Camden, Tennessee zijn omgekomen in een vliegtuigongeval op 5 maart 1963.

Patsy Cline (echte naam was Virginia Patterson Hensley) was amper 30 jaar, Randy Hughes (echte naam was Ramsey Doris Hughes) was 34 jaar, Hawkshaw Hawkins (echte naam was Harold Franklin Hawkins) was 39 jaar en Cowboy Copas (echte naam was Lloyd Estel Copas) was 49 jaar oud. Het doet denken aan ‘The Day The Music Died’ toen vier jaar eerder op 3 februari 1959 eveneens in een vliegtuigongeval in Clear Lake, Iowa drie grote artiesten uit de rock’n’roll-muziek zijn gestorven: de 28-jarige J.P. Richardson aka ‘The Big Bopper’, de 17-jarige Ritchie Valens en de 22-jarige Buddy Holly.

Randy Hughes, Cowboy Copas, Hawkshaw Hawkins en Patsy Cline hadden op 3 maart 1963 een benefietshow gegeven in de ‘Soldiers And Sailors Memorial Hall’ in Kansas City. Het was op hun gezamenlijke terugvlucht naar Nashville dat het noodlot toesloeg. De bekendste naam van dit viertal is ongetwijfeld die van Patsy Cline die nu 60 jaar later nog altijd een stichtend voorbeeld is voor vele beroemde countryzangeressen die haar unieke stem één van de allermooiste uit de geschiedenis van de countrymuziek blijven vinden.

Het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ heeft nu onder de titel “Sweet Dreams Forever” een mooi verzamelalbum uitgebracht als eerbetoon aan deze vier veel te vroeg gestorven talenten. Op die plaat staan 29 nummers die door hen werden gezongen in de periode van 1948 tot 1962. Op de bijgaande audiovideo’s laten we u meegenieten van twee van deze 29 songs: eerst hoort u het liedje “Crazy Dreams” van Patsy Cline uit 1960 en daarna mag u genieten van Cowboy Copas die in 1962 het nummer “Sleepy Eyed John” heeft uitgebracht.

De geremasterde rock’n’roll- en rockabilly-liedjes van dit viertal countrytoppers op de verzamelaar “Sweet Dreams Forever” vormen samen een uniek document waarmee ongetwijfeld vele liefhebbers van hun muziek een onvergetelijke nostalgische terugblik op hun veel te korte zangcarrière wordt geboden. U kunt er volgens ons dus maar best met volle teugen van genieten.

(valsam)