ROCKIN’ ROLLIN’ COVERS VOL. 3 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

DJ Mark Armstrong maakt voor het retrolabel ‘Atomicat Records’ compilatiealbums rond allerlei specifieke thema’s. Vele van deze verzamelplaten hebben we hier op deze pagina’s al aan bod laten komen, maar blijkbaar is zijn inspiratie voor nieuwe thema’s eindeloos want rond het onderwerp “Rockin’ Rollin’ Covers” startte Armstrong onlangs alweer met een nieuwe serie. Deze reeks van verzamelalbums kreeg als subtitel “Man That’s A Hit – Get It Covered!” met telkens dertig songs die door allerlei Amerikaanse en Australische artiesten werden gecoverd.

‘Volume 1’ en ‘Volume 2’ bevatten elk dertig gecoverde songs. Sommige nummers zijn bij ons zeker bekend geworden in de originele versies, maar zoals steeds krijgen we ook nu weer een aantal obscure liedjes aangeboden die blijkbaar ook op de belangstelling van andere muzikanten konden rekenen om er een cover van te maken. Een andere versie creëren van een bekende of minder bekende hit was in de jaren ’50 en ’60 trouwens een zeer populaire bezigheid voor heel wat sterren.

Voor de dertig nummers op “Rockin’ Rollin’ Covers Volume 3” beperkte Mark Armstrong zich bij het selecteren opnieuw tot liedjes uit de periode van 1952 tot en met 1962. Er zijn ook weer liedjes bij die diverse keren door andere artiesten werden gecoverd. Zo werd de door Gene Pitney geschreven song “Today’s Teardrops” die we hier horen in de versie van Col Joye eerst opgenomen door Roy Orbison in 1960 en later in 1962 ook nog door Rick Nelson en in 1999 door ‘Fountains Of Wayne’. Het hier door ‘The Spaniels’ gezongen liedje “People Will Say We’re In Love” is zeker bekender in de versies van ‘Bing Crosby & Trudy Erwin’ of van Frank Sinatra en de song “A Big Hunk O’ Love” die ‘Johnny Devlin And The Devils With The Delltones’ hier brengen moet toch de duimen leggen tegen de originele versie die Elvis Presley ervan opnam in 1959.

Een andere veelvuldig gecoverde song is “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” die we het best kennen in de versies van Jerry Lee Lewis of Ricky Nelson uit 1957 maar die op deze verzamelaar in 1958 gezongen werd door Carl Perkins. Dan is er ook nog het hier door Vernon Taylor gebrachte liedje “Mystery Train” dat Sam Phillips schreef voor Elvis Presley die het al in 1955 opnam. ‘The King’ coverde trouwens zelf ook regelmatig nummers zoals bijvoorbeeld “I Got A Woman” dat door Ray Charles gecomponeerd werd in 1954 en op deze verzamelaar gebracht wordt door ‘Maurice Williams And the Zodiacs’ (zie 2e video).

Op de eerste video bieden we u nog het nummer “Just To Hold My Hand” aan in de versie van Dee Dee Sharp uit 1963, een originele song van Paul Perryman uit 1956. We kunnen hier afsluiten met de informatie dat ‘Atomicat Records’ nog lang niet uitgezongen is met het verzamelen van coverversies van allerlei nummers uit de jaren ’50 en ’60. Verwacht u dus binnen afzienbare tijd maar aan nog meer volumes in de boeiende reeks “Rockin’ Rollin’ Covers”. Wij houden u daarover bij hun verschijnen zeker plichtsgetrouw op de hoogte.

(valsam)