TIP JAR – SONGS ABOUT LOVE AND LIFE ON THE HIPPIE SIDE OF COUNTRY

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

 

De Nederlandse groep ‘Tip Jar’ is het muzikale liefdeskind van singer-songwriter en toetsenist Bart de Win (piano, orgel, keyboards en accordeon) en zijn zingende partner Arianne Knegt uit het Noord-Brabantse Nuenen. Hun gehanteerde muziekgenre varieert tussen folk, country en Americana en ze hebben hun muzikale lot voor een deel verbonden aan de Amerikaanse folk- en countrytroubadour Walt Wilkins uit Austin, Texas die op heel wat van hun platen meezingt en meespeelt op gitaar, toch als hij en zijn vrouwtje Tina in hun tweede thuishaven in Nederland vertoeven. Zelf heeft Walt Wilkins een tiental soloplaten op zijn conto staan en ook vier albums met de groep ‘The Mighty Mystiqueros’ waar hij de leadzang voor zijn rekening neemt en waar Bart de Win ook in meespeelt als de band in Europa concerteert.

Omdat de liefde veelvuldig aanwezig is tussen Bart de Win en Arianne Knegt gaan hun liedjes vaak over het amoureuze thema. Sinds 2014 volgen wij met grote belangstelling de verwezenlijkingen van ‘Tip Jar’ op hun platen die wij haast altijd van een enthousiaste recensie hebben voorzien. Begin vorig jaar hebben wij hier hun laatste plaat “One Lifetime” nog stevig onder de loep genomen en nu gaan we dit even kritisch doen met hun begin december op de markt komende zesde studioplaat “Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country”, een titel die eigenlijk al goed samenvat wat voor liedjes we in de twaalf songs op het album we mogen verwachten.

Andere instrumentalisten die met het duo meespelen op deze in Austin en Eindhoven opgenomen plaat zijn bassisten Bill Small en Tonnie Ector, drummers Pat Manske en Eric van de Lest en multi-instrumentalist Harry Hendriks. Walt Wilkins levert zijn bijdrage af op vier van de twaalf tracks en voor de song “Garden Party” (niet de klassieker van Ricky Nelson) is er een gesmaakt gastoptreden van Joost van Es op viool.

Voor de twee video’s bij dit verhaal hebben we gekozen voor het catchy nummer “Love & Understanding” en een live-uitvoering van ‘Tip Jar’ van het liedje “White Sands”. Maar laat u niet misleiden door deze keuze want we hadden net zo goed de tien andere nummers uit “Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country” kunnen selecteren. Het is alweer een erg mooie nieuwe plaat van ‘Tip Jar’ die u probleemloos van begin tot einde kunt laten weergalmen door de stereo en u zult daarbij van elk liedje kunnen blijven genieten.

(valsam)
“’Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country’ is the sixth record from the Dutch duo ‘Tip Jar’, being singer-songwriter and keys virtuoso Bart de Win and his singing partner Arianne Knegt. As before there was now again some vocal and instrumental help from the American folk- and country musician Walt Wilkins. But you can be convinced that all of the twelve folk-, country- and Americana-songs on this new album are worthwhile to be played and replayed.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TIP JAR
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.