SEASONS GREETINGS FROM THE MOJO MAN

Artiest info
Website
facebook
 

 

  “To make people DANCE and ENJOY!!...“

Atomatic en Koko Mojo Records zijn “min of meer” zelfstandige onderdelen (divisies) van het besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Rockstar Records Limited. Het Rockstar Records label werd opgericht in 1979 en is gevestigd in het Spindrift Records House in Clacton-on-Sea in Essex (UK). De zetel van Koko Mojo Records is gevestigd in de tweede grootste stad van Ierland, Cork. Lang voordat de markt overspoeld werd met  goedkope copycat-releases van lage kwaliteit, stond Rockstar Records samen met ACE Records en Bear Family Records bekend om hun heruitgaven van hoge kwaliteit en hun “KILLER-NO-FILLER” ideologie. RR slaagde waar grote labels faalden, door de muziekfans te voorzien van zowel uitgegeven als niet-uitgegeven muziek van klassieke R'n'R-artiesten.

Het doel van Koko Mojo Records is heel simpel: onder de noemer Blues/R&B dansbare muziek uit de jaren 1950 uitbrengen! Hun cd-compilaties zijn samengesteld door ervaren dj's en hun belangrijkste doel is om je te laten dansen “From Argentina via Los Angeles to Ireland, from Blues to Hillbilly and Rockabilly...”. Er dient hierbij opgemerkt te worden, dat er een verschil is tussen de originele, traditionele r&b (een term die uit de jaren voor WOII stamt en die staat voor stevige, rauwe muziek, die zich meer richt op jazz, gospel en blues) en de hedendaagse, moderne r&b (een muziekgenre dat er wel wat van wegheeft en dat een combinatie is van soul, funk en hiphop). Moderne r&b werd populair na het discotijdperk van de jaren tachtig.

De huis DJ, die heelwat cd’s voor Koko Mojo compileerde is Victor Mac, beter bekend als “Little” Victor, The Beale Street Blues Bopper en ook DJ “Mojo” Man. Mac is een Italiaans-Amerikaanse blues- en rootszanger, gitarist en mondharmonicaspeler, evenals platenverzamelaar, musicoloog, entertainer, dj, songwriter en producent. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met Louisiana Red op de albums ‘Back to the Black Bayou’ (2009) en ‘Memphis Mojo’ (2011).

In 2018 bracht Victor ‘Deluxe Lo-Fi’ uit. Het album werd opgenomen in een periode van acht jaar met verschillende muzikanten, waaronder de Downhome Kings, Kim Wilson, Big Jon Atkinson, Rusty Zinn, Carl Sonny Leyland, Steve Lucky en Harpdog Brown.​ Het album werd in hetzelfde jaar in het VK door The Blues Lounge verkozen tot "Album of the Year" en ook in Scandinavië door het tijdschrift Blues News.

SEASONS GREETINGS from the MOJO MAN          

The Mojo Man presenteert met 'SEASONS GREETINGS' nog een album voor de feestdagen. Met 28 zorgvuldig uitgekozen nummers probeert The Mojo Man zijn titel waar te maken met een verscheidenheid aan kerstnummers om je in de stemming te brengen voor deze speciale tijd van het jaar. Het dient als een herinnering aan de kwaliteit die eerder is geweest, zoals Lord Nelson (A Party for Santa Claus”) en eindigend met een knal via een R&B nummer van Amos Milburn (“Let's Make Christmas Merry, Baby”). Dit wordt een nooit eindigend kerstfeest dat je niet wilt missen.

Als je aan Kerstmis denkt en de liedjes die je dan overal hoort, zijn het de klassiekers over “Rudolph the Red-Nosed Reindeer”, Santa Claus en Christmas, die ook hier niet ontbreken. Ik noem voor de Rudolph-fans: onder dezelfde titel de versies van The Platters & Sugar Chile Robinson en “Rock ‘n’ Rudolph” van The Uniques. Voor de Santa Claus-fans: “Boogiewoogie Santa Claus” van Lionel Hampton, “Let Me Be Your Santa” van Clarence Garlow, Sandy Baron’s “Swingin’ Santa” en “A Party for Santa Claus” van Lord Nelson. Om volledig in de Kerstsfeer te geraken is er “Christmas Eve” van Billy Eckstine, “O Holy Night” van Jerry Butler, Sonny Boy Williamson’s “Sonny Boy’s Christmas Blues” envan The Staple Singers, “The Christmas Song” van Nat King Cole en van John Lee Hooker “Blues for Christmas”. Eigen aan deze tijd van het jaar zijn ook de Spirituals. Vocaal erg knap is “Ride in the Chariot” van The Gospel Solotones, maar ook “Born in Bethlehem” van de geronommeerde Staples Singers en Nina Simone’s “Children Go Where I Send You” zijn pareltjes. Voor hen die even buiten de lijnen willen lopen is er het swingende “Jingle Mint Twist” van Singing Sammy Marshall en “Jingle Bell Rock” van Chubby Checker & Bobby Rydell. Geen paniek, want dé klassieker onder de “echte” klassiekers is er met “Silent Night” van Jerry Butler ook.

‘SEASONS GREETINGS from the MOJO MAN’ is een compilatiealbum met 28 originele nummers uit de jaren vijftig/zestig, met als thema Kerstmis, met blues, R&B en R&R nummers die passen in die periode van  het jaar. Een periode die wereldwijd ook vele muziekliefhebbers boeit…” (ESC for Rootstime-BE)

Eric Schuurmans