THE ROCKIN’ SPOT – VOLUME 1: JULIET

Artiest info
Website
facebook
 

De samensteller van de verzamelplaten voor ‘Atomicat Records’ vol oldies uit de jaren ’50 en ’60 lijkt onvermoeibaar te zijn. Dee Jay Mark Armstrong beschikt over een indrukwekkend arsenaal aan stokoude liedjes waar de meesten onder ons nog nooit van gehoord lijken te hebben. Toch blijft hij onverdroten verder grasduinen in zijn enorme archief om alweer een nieuwe serie van rock’n’roll-liedjes rond een specifiek thema samen te stellen.

“The Rocking Spot” is zijn meest recente verzameling met als eerste uitgave “Juliet”. Daarop staan weer 28 liedjes uit de periode van 1953 tot 1962 waarin muziekgenres als rhythm & blues, rock’n’roll en rockabilly in liedjesvorm worden vertolkt. Van de uitvoerders van deze songs kunnen we u maar heel weinig vertellen, simpelweg omdat ze ook voor ons notoire onbekenden blijken te zijn en ook de door hen gebrachte nummers doen niet meteen een belletje rinkelen in ons muzikale geheugen.

Dan maar even toelichten welke twee liedjes we uit dit aanbod geselecteerd hebben om ze in audiovorm op de bijgaande video’s aan u voor te stellen. Het eerste filmpje laat u kennismaken met het nummer “Mary, Mary Lou” van ‘The Sparks’ uit 1957 en op de tweede video hoort u het liedje “Please Don’t Touch” van Chico Holiday uit 1959. Voor het resterende aanbod op “The Rockin’ Spot – Volume 1: Juliet” moet ik u doorverwijzen naar de hier toegevoegde tracklijst zoals die afgedrukt staat op de rugzijde van het betreffende cd-hoesje.

Dat het beluisteren van dit retroalbum ook nu weer voor heel wat dans- en luisterplezier zal kunnen zorgen staat voor ons echter buiten kijf. Zet alle zorgen eerst even aan de kant, creëer dan een voldoende ruime dansvloer en laat u vooral helemaal gaan op de tonen van deze 28 songs. We kunnen u nu al beloven dat we binnenkort een vervolg op dit eerste volume in de reeks “The Rockin’ Spot” zullen kunnen voorstellen.

(valsam)