COURTNEY HALE REVIA – GROWING PAINS

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

De Amerikaanse staat Texas is al sinds jaar en dag hofleverancier van uitstekende muzikanten die vaak vooral actief zijn in het folk-, country- en Americana-genre. Zo krijgen we nu zangeres en songschrijfster Courtney Hale Revia uit Seven Oaks in Polk County in het zuidoosten van Texas op een gouden schaaltje aangeboden. In het dagelijkse leven is ze actief als lerares maar ze is tegelijkertijd een liefhebbende dochter, moeder en echtgenote.

Zij debuteerde in 2015 op plaat met haar album “Simple Things” en kwam drie jaar later in 2018 met een opvolger in de vorm van de plaat “Tattered”. Voor de release van haar derde studioalbum “Growing Pains” wachtte ze deze keer vier jaar tot midden oktober 2022. Deze nieuwe plaat draagt ze op aan haar vader James T. Hale die vorig jaar op 25 juli 2021 aan Covid-19 overleed. Ook hij was actief als singer-songwriter en ze eert hem op “Growing Pains” door het door hem in 1989 gecomponeerde liedje “Bloom Where You Are” live te zingen in de ‘7 Oaks Event Garden’.

Ook haar grootmoeder aan moeders’ zijde Marjorie Ruth Wilder die op 4 januari 2020 op 91-jarige leeftijd overleed wordt op dit album door haar geëerd via de mooie countryballad “Lavender Cowgirl” die Courtney Hale Revia op de eerste video bij deze recensie live zingt. De albumopeningstrack “One Way Out” kan u beluisteren op de tweede audiovideo. Het nummer is representatief voor wat u van de andere songs op “Growing Pains” mag verwachten: moderne folk- en countryliedjes die ruim georkestreerd zijn dankzij de bijdrage aan de plaatopname van een serie instrumentalisten uit Texas waaronder mandolinespeler SouthPaw Smitty, leadgitarist Cody Eldridge, bassist Zachary Edd, violiste Ellen Melissa Story en drummer Walter Cross. Zelf begeleidt Courtney Hale Revia zich bij het zingen van haar liedjes op haar akoestische gitaar.

Dit album werd opgenomen in twee studio’s in Beaumont, Houston en Port Neches, Texas met de artieste zelf in de producersstoel naast co-producers Brian Baker, Ryan Len Johnson en Cody Eldridge. De songs op deze plaat hebben vaak persoonlijke ervaringen als onderwerp maar variëren ook tussen fijne en vrolijke momenten en meer ernstige ogenblikken in haar leven waarin de emoties even de overhand lijken te nemen. De mooie countrymelodieën die Courtney Hale Revia bij deze liedjes heeft gecomponeerd en haar loepzuivere zangwerk zorgen bij de luisteraar voor een zeer aangename beleving bij dit album. Daarbij zijn het walsende “They’ve Poisoned The Well”, de intieme ballad “Who Are You”, het vrolijk swingende “Coffee Beans (The Logon Cafe Song)” en het erg mooi gezongen nummer “Rainbows At Night” onze favoriete tracks uit “Growing Pains”. Maar de volledige plaat in één ruk beluisteren zou ook wel een aanrader kunnen zijn.

(valsam)
“’Growing Pains’ is the third album of Texas based singer-songwriter Courtney Hale Revia. In the subjects of her self-penned songs she varies from joyful and pleasant topics to rather serious stories. Moreover, in two songs she is also honouring her recently deceased father and grandmother. Playing the twelve songs on this 50 minutes lasting record in one shot can therefore be absolutely recommended.“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: COURTNEY HALE REVIA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.