DAN NAVARRO – HORIZON LINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Red Hen Records
Info: Hemifran

Sinds meer dan 30 jaar schrijft de Amerikaanse folk- en countryzanger Dan Navarro uit Venice, Californië nummers voor andere artiesten in beide muziekgenres waaronder Jackson Browne, Dave Edmunds, Dionne Warwick, Pat Benatar en ‘The Bangles’. In de lente van 2019 bracht hij echter zijn eerste soloalbum “Shed My Skin” met acht eigen liedjes en vier coversongs uit. In de opnamestudio hadden toen meerdere legendarische instrumentalisten uit Californië daarvoor een bijdrage afgeleverd.

Die muzikanten met o.a. de gitaristen Doug Pettibone, Steve Postell en Brian Whelan en pianisten Peter Adams, Phil Parlapiano en Carlos Murguía op Hammond B3-orgel waren ook nu weer van de partij bij de opname van “Horizon Line”. Dat is de nieuwe plaat van Dan Navarro die in de ‘Plyrz Studios’ in Santa Clarita, Californië door de van zijn werk bij o.a. Tom Petty, ‘Wilco’ en Neal Casal gekende Jim Scott werd geproducet.

Op dit album staan deze keer tien eigen composities van Dan Navarro met songs die hij vaak met co-componisten heeft geschreven, naast vier nummers waarvoor hijzelf zowel de teksten als de muziek heeft gecomponeerd. Dan Navarro brengt ook een ronduit schitterend duet in het hartverscheurende liefdesverhaal “Hopeful Hearts” waarbij folk- en jazz-zangeres en multi-instrumentaliste Joanna Wallfisch uit Los Angeles haar vocale kunsten mag vertonen. De twee audiovideo’s bij dit verhaal laten u genieten van de albumopeningstrack “She Dreams In Music” en van de schitterende door Dan Navarro geschreven countryballad “Oklahoma Skies”.

Onze persoonlijke voorkeur bij de liedjes van Dan Navarro gaat uit naar de melodieuze ballads die hij op “Horizon Line” brengt: “She Dreams In Music”, “Come And Find Me”, “Circling The Drain”, “Hopeful Hearts”, “Come Around (January’s Child)”, “Oklahoma Skies” en slotnummer “Sleep Tonight”, een intieme akoestische pianoballad. Het was een wijze beslissing van Dan Navarro om deze tien nieuwe liedjes niet aan andere artiesten aan te bieden en ze voor zijn eigen nieuwe soloplaat te reserveren.

(valsam)
“Having composed songs for many other artists during more than 3 decades, finally the Californian singer-songwriter Dan Navarro decided to create his own solo albums. In 2019 that became the debut album ‘Shed My Skin’ and now the next record ‘Horizon Line’ confirms that he made the correct decision to reserve his newest songs for his own albums. There appears to be some sparkling magic in most of the heartfelt ballads on this new record.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DAN NAVARRO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.