THOSE BARREN LEAVES – W.I.A.B.R.

Artiest info
 
facebook
Info: Hemifran

‘Those Barren Leaves’ (‘de dorre bladeren’) is de titel van een satirische roman van Aldous Huxley uit 1925 die het Zweedse duo Marit Deubler en Martin Holmlund uit Göteborg inspireerde tot het creëren van een naam voor hun muzikale activiteiten. Vorig jaar debuteerden ze met hun album “Directions” waarop ze elf nummers ten gehore speelden. Nu duiken ze alweer op met een opvolger die ze de mysterieuze titel “W.I.A.B.R.” hebben gegeven.

Deze tweede plaat verzamelt twaalf indie rocknummers die het echtpaar-duo tijdens de lange lockdownperiode allemaal zelf van teksten en muziek heeft voorzien. De albumtiteltrack hebben we hierbij op de video meegegeven. Ze namen de liedjes eerst op in hun geïmproviseerde thuisstudio en voegden er nadien drums, bas en gitaren in een echte studio aan toe toen er na de coronaperikelen opnieuw wat meer vrijheid werd verleend. Die drumklanken werden verleend door Kristoffer Ragnstam die ook optrad als co-producer van deze plaat en op zes van de twaalf nummers horen we eveneens keyboardsgeluiden die ingespeeld werden door Klas-Henrik Hörngren.

Marit Deubler opent vocaal sterk in “Feel”, de eerste rockende song op “W.I.A.B.R.” waarna Martin Holmlund de microfoon overneemt voor het nog sneller rockende nummer “Million Forever”. Dan gaat het songtempo naar omlaag voor de ballad “No Sides” die Marit weer inzingt en ook voor de eveneens trager gebrachte song “Read Between The Lines” zorgt zij voor de vocale inbreng. Nadien wordt er nog meer afgeweken van de voor deze band gekende rock’n’roll-sound in de door Martin gezongen indie rockballad “After A Storm” en de emotionele toer wordt bewandeld in het ook door hem vocaal gebrachte liefdesliedje “By Your Side”.

De eerlijkheid gebiedt ons echter om hier mee te geven dat we Marit wat sterker vinden zingen dan Martin en dat horen we in het tweede deel van deze plaat dan ook graag terug in de ballads “Matters Of The Heart” en “The Mark” en de meer rockende track “Hang Low”. Maar ook hier zingt Martin nog zijn beste lead vocals in de ballads “Crossroads”, albumafsluiter “Besieger” en in de albumtiteltrack “W.I.A.B.R.”. Of ‘Those Barren Leaves’ met deze tweede volwaardige plaat de internationale muziekwereld zullen kunnen bereiken betwijfelen we maar kwalitatief valt er op geen enkel van de nummers op het album wat aan te merken.

(valsam)
“The Swedish couple Marit Deubler and Martin Holmlund from Gothenburg are calling their band ‘Those Barren Leaves’ after a satiric novel by Aldous Huxley from 1925. Last year the duo has released their debut album ‘Directions’ which is now already succeeded by record number two ‘W.I.A.B.R.’ on which they are performing a number of nice rock ballads and real swinging rock’n’roll tunes with alternating lead vocals.“ – www.rootstime.be


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THOSE BARREN LEAVES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.