ROCKIN’ ROLLIN’ USA: CANADA VISIT 03 – YEAH BABY - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

Label: Pan American – Rockstar Records

 

We blijven hier maar beleverd worden met nieuwe compilatieplaten van obscure oude rock’n’roll-liedjes die werden samengesteld door Dee Jay Mark Armstrong, werkzaam voor het Duitse retrolabel ‘Atomicat Records’. Die man lijkt onvermoeibaar als het er op aankomt om songs uit de oude doos te verzamelen voor alweer een nieuwe serie rond een specifiek thema. “Rockin’ Rollin’ USA: Canada” is de nieuwste worp die handelt over de geschiedenis van de rock’n’rollmuziek in Canada.

Met ‘Visit 03: Yeah Baby’ zijn we dus al aanbeland bij de derde cd in deze reeks. 28 liedjes uit de periode van 1954 tot 1963 kregen een plaatsje op deze verzamelaar en ook nu zijn zowel de meeste artiesten als de meeste songs onbekend maar toch ook wel heel goed in het bedoelde muziekgenre. Alle digitaal naar een uitstekende kwaliteit geremasterde nummers werden destijds in Canada uitgebracht op lokale platenlabels zoals ‘Alvina’, ‘Artic’, ‘Laurel’, ‘Rock-A-Tune Records’ en’Rusticana’, labels die al lang niet meer bestaan maar indertijd wel bepalend zijn geweest voor wat de Canadese muziekliefhebbers te horen kregen.

Dat het er in die tijd behoorlijk swingend aan toe kon gaan willen we hier aantonen met de twee liedjes die we op de bijgaande video’s hebben bijeengebracht. Eerst hoort u de van Chuck Berry gekende song “Sweet Little Sixteen” in de versie van de Canadese zanger Ted Daigle uit 1961. Daarna krijgt u ook nog het vier jaar eerder in 1957 op de Canadese markt verschenen liedje “Blue Moon Of Kentucky” van ‘Luke Simmons And His Blue Mountain Boys’. Dat nummer werd geschreven en voor het eerst gezongen door de Amerikaanse bluegrassmuzikant Bill Monroe in 1947 en daarna ook nog gecoverd door o.a. Elvis Presley, Paul McCartney en John Fogerty. Voor het overige aanbod op dit retroalbum zult u net als aangegeven bij de twee vorige Canadese rock’n’roll-verzamelalbums in deze reeks best maar deze cd in huis moeten halen.

(valsam)

 

 

TRACKLIST:
Ready To Rock - Jim Morrison
You're For Me - Barry Boyd
Sweet Little Sixteen - Ted Daigle
Church Bells May Ring - The Willows
Country Fool - The Showmen
Gonna Have A Party - Dick Damron
Ruby Baby - Les Mégatones
With You Tonight - Bob Davies
Shakin' And Stompin' - The Hot-Toddys
Siam - The Midnighters
You're Some Kind Of Nice - The Rock-A-Tunes
Button Your Lip - Hachey Brothers And Mary Lou
Blue moon Of Kentucky - Luke Simmons
Rockin' Band - Del Erickson
Scotch Boogie - Ken Davidson
If You Don't Know - George Hamilton IV
Rock And Roll Riot - Stoltz Brothers
Moon Rocketin' - Les Vogt
Rock 'n' Roll Dans Mon Lit - Leo Benoit
Rock 'n' Roll Hep Cat - The Rock-A-Tunes
Twenty One - Tommy Danton
Your Kisses Kill Me - Bernie Early
Ooby Dooby - Janis Martin
Rockin' Billy - Johnny Stark
Yeah Baby - Dante And The Evergreens
Thinking Of You - Bob Davies